Jelen-Demofest-prijavi-seOtvoren konkurs za Jelen Demofest 08
 
Organizatori regionalnog festivala naeafirmisanih bendova Jelen Demofest 08, koji će ovog leta biti održan u Banjaluci, pozvali su demo sastave i izvođače sa ex-Yu prostora da se prijave za učešće na festivalu.
Zainteresovani bendovi se na osmi po redu konkurs za Jelen Demofest 08 mogu prijaviti preko zvaničnog sajta festivala na adresi www.demofest.org, a elektronska prijava koju je potrebno detaljno ispuniti nalazi se u kategoriji Festival/Takmičari.
Kako se navodi u saopštenju organizatora, uz prijavu je obavezno poslati i dve numere sa pripadajućim tekstovima i fotografiju benda na [email protected], a nepotpune prijave se neće uzimati u obzir.
Osnovni uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispuniti je da do sada nisu objavljivali svoj materijal preko neke od legitimnih izdavačkih kuća.
Nakon završenog konkursa, stručni žiri će odabrati 30 bendova koji će tokom kvalifikacija imati priliku da nastupe pred publikom, a nakon toga će se 10 ili više bendova u finalu boriti za prestižne nagrade festivala.
Prošle godine, na Jelen Demofestu dodeljene su tri glavne i šest pratećih nagrada.
Kako navodi direktorka Jelen Demofesta Brankica Janković i ovoga puta će prilikom odabira 30 najboljih presuditi kvalitet, autentičnost, energija i autorski pečat prijavljenih sastava.
Konkurs za takmičare Jelen Demofesta 08 biće otvoren naredna dva meseca, odnosno do 1. aprila 2015. godine, a rezultati će biti objavljeni tokom juna.
Povezana vest:  Ejmi Vajnhaus se leči, novi album kasni