Do kraja ovogodišnjeg izdanja Musicology Barcaffè Sessions preostalo je još samo dva koncerta i sigurno dve najveće zvezde serijala: Gregory Porter 20. arila, a svega nekoliko dana kasnije i Meshell Ndegeocello, 26. aprila.

 Meshell Ndegeocello će zatvoriti koncertnu seriju Musicology Barcaffè Sessions nastupom u klubu Bitefartcafe, 26. aprila.  Ovo će biti njen prvi nastup u Srbiji, a na veliko zadovoljstvo beogradske publike, Meshell će predstaviti svoj jedanaesti album “Comet, Come to Me”.

Meshell kaže da je dobra u melodičnim i zvučnim stvarima, ali ne misli da ima mnogo toga da kaže. « Zaista uživam u slagalici koju pravim od tekstova pesama i melodija koje pišem za njih.  Mislim da moja publika to prepoznaje. Veoma sam uzbuđena što nastupam u Beogradu, jer nikada ranije nisam bila ovde. Zaista je lepo znati da publika širom sveta prepoznaje i voli moju muziku. »

Gregory Porter je jedan od onih istinskih džez glasova koji klize niz vaše uvo direktvo u dušu. O tome koliko srpska publika voli njegovu muziku najbolje svedoči činjenica da je zbog velikog interesovanja, koncert koji je prvobitno trebao da se održi u Bitefartcafeu, premešten u Dom Sindikata. Gerory kaže da ga to nije iznenadilo.

Povezana vest:  Šabanov spomenik još čeka prijatelje

Muzika nosi univerzalno osećanje. Siguran sam da većina ljudi u Srbiji govori engleski, ali čak i da ne razumeju o čemu pevam, muzika ima moć dođe do svačijeg srca i duše.  Poslednji put kada sam bio u Beogradu, baš na Musicology festivalu, osetio sam tu fantastičnu energiju. Jedva čekam da ponovim ovo iskustvo.

Musicology Barcaffè Sessions je događaj za sve one sa istančanim ukusom. A u ovako intenzivno muzičko iskustvo idealno se uklapa šoljica kafe vrhunskog kvaliteta. Prepustite se uživanju u najboljim notama i ukusu Barcaffè espresso kafe. Vidimo se 20. i 26.  aprila na Musicology Barcaffè Sessions.

Povezana vest:  World Stage: Drake & Jessie J @ Wireless 2012

 

 

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­