Večeras koncert primadone Jadranke Jovanović u SC 

jadranka_jovanovic_1Primadona Jadranka Jovanović održaće večeras u Sava Centru koncert pod nazivom Dona kon te (Donna con te) na kome će sa orkestrom Vojske RS „Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića i gostima izvesti popularne numere neprolazne vrednosti evrgrin, pop i filmske muzike.
Koncert popularne operske pevačice na kome će se publici predstaviti u „drugom svetlu“, drugačijom muzikom od one sa kojom je izgradila uspešnu karijeru u zemlji i svetu, partnerski su organizovali Sava Centar i Jugokoncert. 
Najavljujući svoj koncert u Sava Centru, prvi posle 11 godina, Jovanović je posebno istakla podršku ove dve institucije jer je godinama sama radila na svojim projektima od multimedijalnog spektakla „Diva u prvom licu“, potom je povodom stogodišnjice Verdijeve smrti izvela u scenskom obliku koncert pod nazivom „Verdijeve dive“ a povodom dvestogodišnjice Puškina, izvela je „Puškinijanu“ njegove pesme iz opsusa najvećih ruskih kompozitora.
Popularna operska umentica Jovanović debitovala u ulozi Rozine u „Seviljskom berberinu“ u Narodnom pozorištu u Beogradu, svojoj matičnoj kući u kojoj je tumačila sve glavne mecosopranske uloge. Međunarodnu karijeru je započela u Milanskoj skali, u operama „Karmen“ i „Andre Šenije“, a u ovom teatru pevala je i glavnu ulogu „Orfej“ na prvom svetskom izvođenju ovog dela.
Graciozna operska diva na kojoj teške godine života u našoj zemlji nisu ostavile trag, mladalački razdragano najavila je svoj sutrašnji koncert sa lepim i raznovrsnim programom, kreacija koja je dugo sazrevala u njoj.
-Mnogi misle da je popularna muzika laka za pevanje, ove note nisu lake, svaka pesma zahteva poseban senzibilitet i glasovni oseg, muzika ne može da se deli, za mene postoji samo ona koja dođe do srca i ona koja ne dođe iz nekog razloga – izjavila je Jovanović.
Sa orkestrom Vojske Srbije i gostima glumcem Dejanom Lutkićem i baletskim prvakom Konstantinom Kostjukovim, Jovanović će beogradskoj publici podariti izuzetne bisere filmske muzike, pop i evergrin muziku, probranu muziku kako je kazala „za moju dušu“. 
-Program ima snažnu dramaturgiju, ovo je šetnja kroz svet, kroz bogatstvo različitosti, Španija, Brazil, Italija, Grčka, šetnja kroz filmsku umetnost preko muzike velikih kompozitora koji su pomalo potisnuti od strane glumaca koji su u prvom planu – ispričala je operska diva koja će pevati i popularnu pesmu italijanske pop pevačice Ane Okse „Dona kon te“ po kojoj je nazvala svoj koncert.

Povezana vest:  LOLA MARSH, RAPHAEL WRESSNIG I IGOR PRADO U SREDU NA MIKSALIŠTU