Humanitarna organizacija RADOST DECI koko bi unapredila rad i proširila aktivnosti, osnovala je Dnevni centar RADOST DECI. Opremanje Dnevnog centra podržalo je 170 donatora i prijatelja ove humanitarne organizacije, zahvaljujući kojima je prikupljeno 523.800,00 dinara.

Dnevni centar zvanično se otvara 27.5.2016. godine, i nalazi se u ulici Susedgradska 39m, Rakovica. U sklopu Dnevnog centra realizovaće se vaspitno obrazovni programi, namenjeni deci sa smetnjama u intelektualnom razvoju smeštenoj u ustanove socijalne zaštite, deci koja pohađaju specijalne škole, deci koja po inkluziji pohađaju redovne škole kao i deci iz roditeljskih porodica sa razvojnim smetnjama.

Povezana vest:  CARLSBERG OBELEŽIO SVETSKI DAN ODGOVORNOG KONZUMIRANJA PIVA

Neki od programa koji će se sprovoditi su program osamostaljivanja za male kućne zajednice, IT sekcija, kreativne i psihološke radionice kao i predah roditeljstvu. Sve programe će voditi tim defektologa.

Otvaranje Dnevnog centra RADOST DECI pruža mogućnost razvijanja novih programa i unapređenje položaja dece i mladih sa smetnjama u intelektualnom razvoju.

RADOST DECI je humanitarna organizacija koja vaninstitucionalnim aktivnostima i programima, aktivno učestvuje u procesu inkluzije, kao i u senzitizaciji društva ka osobama sa smetnjama u intelektualnom razvoju. Ovaj tim čine svi ljudi dobre volje, roditelji, volonteri kao i stručnjaci sa višegodišnjim iskustvom.

Povezana vest:  Tri talentovane naučnice iz Srbije nagrađene u sklopu čuvenog svetskog programa L’Oréal-UNESCO “Za žene u nauci”