Hemofarm fondacija prikupila pola tone plastičnih čepova u akciji „Sakupi humani čep”

///Hemofarm fondacija prikupila pola tone plastičnih čepova u akciji „Sakupi humani čep”

Hemofarm fondacija prikupila pola tone plastičnih čepova u akciji „Sakupi humani čep”

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, Hemofarm fondacija uručila je oko pola tone plastičnih čepova vršačkom Udruženju paraplegičara i kvadriplegičara „Parakvad VŠ”, koje su sakupili zaposleni u ovoj kompaniji. Na ovaj način Fondacija je učestvovala u akciji „Sakupi humani čep”, pomažući kupovinu kolica i drugih ortopedskih pomagala za članove Udruženja.

„Mnoge fizičke barijere mogu biti prebrođene ukoliko imamo adekvatna pomagala, te su ovakve akcije za nas od izuzetnog značaja. Članovi našeg udruženja dokazuju da osobe sa invaliditetom i te kako imaju svoje kvalitete, sposobnosti i znanja, kao i da u velikoj meri doprinose društvu u kome živimo”, istakao je predsednik Udruženja „Parakvad VŠ“ Dragan Vitorović.

Povezana vest:  Pančevci podržali akciju “Reciklirajte i Vi” na Green Days festivalu

Podsećajući na mnogobrojne prepreke sa kojima se osobe sa invaliditetom susreću u svom okruženju, direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević istakla je da je ovaj međunarodni dan prilika da javno razgovaramo o preprekama sa kojima se osobe sa invaliditetom svakodnevno suočavaju, ali i da pokušamo da nađemo trajno rešenje za prevazilaženje tih problema.

„Osobe sa invaliditetom često su marginalizovane i nevidljive za društvo, a zajednički zadatak svih nas, njihovih sugrađana, kolega i komšija, jeste da ih razumemo i pružimo podršku kad god smo u prilici. Zato uvek i sa ponosom ističem da zaposleni u kompaniji Hemofarm učestvuju u velikom broju humanitarnih akcija i na taj način, svojim ličnim primerom, pokazuju koliko je važno brinuti o drugima”, navela je direktorka Hemofarm fondacije.

Povezana vest:  Cikliranje projekat budućnosti

Akcija „Sakupi humani čep” pokrenuta je 2015. godine i do sada je kupljeno 47 ortopedskih pomagala. Sakupljanjem plastičnih čepova sa ambalaža obezbeđuju se sredstva za kupovinu ortopedskih pomagala namenjena osobama sa invaliditetom, dok se istovremeno podiže se i ekološka svest građana, posebno kod dece i omladine.

Pozivajući javnost da ne bacaju plastične čepove već da ih dostave nekoj od mnogobrojnih organizacija koje se svakodnevno bore za poboljšanje životnih uslova osoba sa invaliditetom, Hemofarm fondacija podseća da je jedan plastični čep težak tek nešto više od jednog grama, a da je za nova invalidska kolica potrebno sakupiti približno pet tona čepova.

Povezana vest:  Praznični Coca-Cola karavan darivanja i u vašem gradu!

 

 

 

By | 2018-12-05T23:47:02+00:00 decembar 5th, 2018|U trendu|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.