Kompanije iz Srbije na vodećem svetskom sajmu organskih proizvoda

///Kompanije iz Srbije na vodećem svetskom sajmu organskih proizvoda

Kompanije iz Srbije na vodećem svetskom sajmu organskih proizvoda

Devet kompanija iz Srbije predstaviće svoje proizvode na 30. Međunarodnom sajmu organskih proizvoda Biofach, koji se održava u Nirnbergu u Nemačkoj od 13. do 16. februara 2019. godine.

Biofach je već tri decenije vodeći sajam organskih prehrambenih i tekstilnih proizvoda i kozmetike u svetu. Na nacionalnom štandu Srbije predstaviće se preduzeća sa širokim asortimanom proizvoda, od svežeg i zamrznutog voća i povrća do sušenih i prerađenih proizvoda.

Povezana vest:  Er Srbija najavila promotivne cene za rane rezervacije letova

Nastup kompanija iz Srbije organizuju „Služba za organsku proizvodnju“ Privredne komore Srbije i Nacionalna asocijacija „Serbia Organica“, uz podršku Razvojne agencije Srbije i Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ. Podršku određenom broju kompanija i izlagača daće i IPD, institut koji okuplja nemačke kompanije koje uvoze proizvode iz celog sveta. Cilj ove podrške je uspostavljanje saradnje sa potencijalnim partnerima i osnaživanje u što boljem predstavljanju i prodaji.
Sajam se održava pod pokroviteljstvom Međunarodnog pokreta za organsku poljoprivredu (IFOAM). Tokom 4 dana, kroz direktne kontakte, ali i veliki broj konferencija, seminara i radionica, utvrđuju se trendovi na organskom tržištu. Godinama unazad, na Biofach-u se predstavi preko 2000 izlagača, a događaj okupi oko 50.000 posetilaca iz celog sveta.

Povezana vest:  Junaci iz filma "Automobili" po prvi put na ledu, Disney On Ice vam predstavlja Svet iz mašte

Kroz projekat Nemačko-srpske razvojne saradnje koji podržava razvoj privatnog sektora u Srbiji, dugi niz godina se podržava razvoj organskog sektora u Srbiji. Podrška izlagačima na Biofach-u samo je jedna u nizu aktivnosti usmerenih na povećanje broja direktnih kontakata i jačanje tržišnih performansi naših organskih proizvođača, kako na stranom, tako i na domaćem tržištu.

By | 2019-02-11T21:20:53+00:00 februar 11th, 2019|U trendu|0 Comments

Leave A Comment

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.