Rezidencija italijanskog ambasadora u Beogradu sinoć je bila domaćin revije italijanske kompanije „United Colors of Benetton“. Odevni komadi kultnog brenda ređali su se jedan za drugim u ambijentu Rezidencije u Birčaninovoj, donoseći na modnu pistu svoje karakteristične dugine boje. Modna revija Benetton, u organizaciji agencije Fabrika je bio drugi po redu događaj u okviru, „IFIB – Italian Fashion in Belgrade“, manifestacije posvećene promociji italijanske mode u Srbiji, koju je osmislila i realizovala Ambasada Italije u Beogradu, u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu u Srbiji.

Povezana vest:  Dođite na otvaranje klizališta na Trgu Nikole Pašića

Menekenke, manekeni i deca prošetali su modnom pistom, otelotvorujući generacijsku razmenu inspirisanu vrednostima inkluzivnosti, održivosti i različitosti. Modna revija kolekcije “United Colors of Benetton” za proleće/leto 2024, mešavina je new basic-a, nasleđa brenda – sa prugama i bojama – majicama sa cvetnim i voćnim dezenom.

Ova modna revija nije bila samo modni, već I veliki društveni događaj koji je okupio veliki broj uglednih zvanica među kojima su bili i brojni Ambasadori, a najveću pažnju velikog broja prisutnih medija su privukle brojne poznate ličnosti iz naše zemlje. Po ugledu na svetske revije, Benetton je želeo da nekoliko poznatih ličnosti prisustvuje reviji u njihovim modelima I izbor je pao na naše glumce Tamaru Aleksić, Tijanu Pečenčić I Đorđa Mišinu koji su bili zvezde ovog događaja.

Povezana vest:  Karavan "Digitalna ekspedicija" posetio i Šabac

U prostorijama Rezidencije održana je i izložba posvećena najpoznatijim reklamnim kampanjama koje je za ovaj brend kreirao Olivijero Toskani. Ove fotografije su godinama imale uticaj na svet mode i marketinga svojim porukama snažnog društvenog sadržaja.

„IFIB ima za cilj da promoviše italijansku modu u Srbiji. Mogućnost da to uradimo predstavljanjem Benetonove revije izuzetna je privilegija za nas i za srpsku javnost“, izjavio je ambasador Italije u Srbiji, Luka Gori. „Pored programa IFIB – dodao je Gori – događaj je i deo “Birčaninova@100”, inicijative kojom obeležavamo stogodišnjicu polaganja kamena temeljca naše ambasade.”

Povezana vest:  Nova poslastica za mališane - sladoled NINDŽA KORNJAČE

Foto: Antonio Ahel/ATA Images