Brojimo sitno do predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika, kada sledi ono čuveno pitanje Gde ćeš za 1. maj i kada su pripreme za farbanje jaja uveliko u toku. Raspored je gust a obaveza toliko da ponekad i sami ne stižemo da se opustimo i uživamo sa našim najmilijima u meri u kojoj bismo to zaista želeli. Vremena nikad dosta i zato su praznici uvek dobrodošli jer nas u pravom trenutku podsete na one najdragocenije trenutke sa ljudima koje volimo.

Povezana vest:  Nestlé Corn Flakes pahuljice bez glutena, novi ukus za svaki novi dan

Kada zamišljamo idealan prvomajski uranak, mnogima od nas su na umu oni topli zraci sunca na terasi ili nekoj vikendici u prirodi, uz neodoljivi miris i ukus omiljene kafe sa kojom počinjemo dan i sezonu odmora. Ko još ne bi poželeo buđenje uz šoljicu Grand kafe, ili onu šoljicu koju popijemo u popodnevnim časovima, nakon raznih gurmanskih specijaliteta. A svi dobro znamo da se baš u tim trenucima relaksacije, kada provodimo vreme sa dragim ljudima, stvaraju uspomene za pamćenje.

Povezana vest:  U Osnovnoj školi „Desanka Maksimović" u Požarevcu otvorena digitalna učionica

Ove godine imamo sreću da „spajamo“ praznike, tako da nakon prvomajskih odmah dolaze i uskršnji praznici, simbol onih najradosnijih trenutaka tokom godine koji nas podsećaju na važnost zajedništva i ljubavi prema bližnjima. Tada se trudimo da izaberemo kreativne dekoracije i boje za farbanje jaja, u kojima rado učestvuju svi članovi porodice, a pogotovo oni najmlađi. Zato zakuvajte svoju najdražu kafu i neka zajedničko vreme počne! Grand kafa je uvek tu za onu potrebnu dnevnu dozu inspiracije, ali i da upotpuni uživanje u gastronomskim specijalitetima uskršnje trpeze, pogotovo onim slatkim đakonijama poput uskršnjeg kolača. I samo još jedan podsetnik: Da ne zaboravimo na jedan od najpoznatijih običaja, tucanje jajima, koji će i ove godine uneti veselu atmosferu u svaki dom.

Povezana vest:  Deljenje informacija preko interneta može uništiti brak ili karijeru

Hajde da ovog proleća zaista imamo vremena jedni za druge tokom praznika, ali i tokom cele godine.

I miris i ukus i srećni praznici!