Brojimo sitno do predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika, kada sledi ono čuveno pitanje Gde ćeš za 1. maj i kada su pripreme za farbanje jaja uveliko u toku. Raspored je gust a obaveza toliko da ponekad i sami ne stižemo da se opustimo i uživamo sa našim najmilijima u meri u kojoj bismo to zaista želeli. Vremena nikad dosta i zato su praznici uvek dobrodošli jer nas u pravom trenutku podsete na one najdragocenije trenutke sa ljudima koje volimo.

Povezana vest:  Beč i Ljubljana i najveća Zaher torta na svetu

Kada zamišljamo idealan prvomajski uranak, mnogima od nas su na umu oni topli zraci sunca na terasi ili nekoj vikendici u prirodi, uz neodoljivi miris i ukus omiljene kafe sa kojom počinjemo dan i sezonu odmora. Ko još ne bi poželeo buđenje uz šoljicu Grand kafe, ili onu šoljicu koju popijemo u popodnevnim časovima, nakon raznih gurmanskih specijaliteta. A svi dobro znamo da se baš u tim trenucima relaksacije, kada provodimo vreme sa dragim ljudima, stvaraju uspomene za pamćenje.

Povezana vest:  Tipsarević i Šapić otvorili teretanu na Novom Beogradu

Ove godine imamo sreću da „spajamo“ praznike, tako da nakon prvomajskih odmah dolaze i uskršnji praznici, simbol onih najradosnijih trenutaka tokom godine koji nas podsećaju na važnost zajedništva i ljubavi prema bližnjima. Tada se trudimo da izaberemo kreativne dekoracije i boje za farbanje jaja, u kojima rado učestvuju svi članovi porodice, a pogotovo oni najmlađi. Zato zakuvajte svoju najdražu kafu i neka zajedničko vreme počne! Grand kafa je uvek tu za onu potrebnu dnevnu dozu inspiracije, ali i da upotpuni uživanje u gastronomskim specijalitetima uskršnje trpeze, pogotovo onim slatkim đakonijama poput uskršnjeg kolača. I samo još jedan podsetnik: Da ne zaboravimo na jedan od najpoznatijih običaja, tucanje jajima, koji će i ove godine uneti veselu atmosferu u svaki dom.

Povezana vest:  Lavovski poduhvat za gradove Vojvodine

Hajde da ovog proleća zaista imamo vremena jedni za druge tokom praznika, ali i tokom cele godine.

I miris i ukus i srećni praznici!