Wayne Brannon and all Young Creative Chevrolet Award winners and jury membersChevrolet Europe odaje počast mladim evropskih umetnicima tokom pariske Nedelje mode

 

 

Pobednici panevropskog takmičenja Mladi Kreativni Ševrolet za 2010. godinu su dobili priznanje na Ševroletovoj modnoj manifestaciji u Parizu. Ove godine su na ceremoniji dodeljivanja nagrada dodeljeno priznanje pobedničkim projektima studenata umetnosti iz 20 evropskih zemalja u sledećim kategorijama: moda, muzika, fotografija, video izražaj i vizuelna umetnost. Vrhunac večeri je bila modna revija kreatora visoke mode Franka Sorbiera i četiri vanvremenska Ševroletova modela kao i najnovijeg modela od ovog proizvođača, sedmoseda Ševrolet Orlando.

Mladi Kreativni Ševrolet (YCC) takmičenje je lansirano od strane kompanije Chevrolet Europe 2007. godine kao panevropsko takmičenje za studente primenjenih umetnosti. Nudeći izazov mladim umetnicima da odgovore na kreativni opis u pet kategorija primenjenih umetnosti – moda, muzika, fotografija, video izražaj i vizuelne umetnosti – Ševrolet stremi ka tome da usvoji kreativnost i da pruži podršku novim umetnicima u ranim fazama njihovih karijera. Četvrtu godinu ovog takmičenja je obeležio veći broj učesnika iz 135 škola primenjenih umetnosti iz 20 evropskih zemalja.

Povezana vest:  Novi segment u Opelovoj Android aplikaciji

Pobednički projekti iz četiri zemlje očarali žiri

Evropski pobednici Mladi Kreativni Ševrolet takmičenja za 2010. godinu dolaze iz četiri zemlje: Austrija (muzika), Francuska (moda i video), Portugal (vizuelna umetnost) i Velika Britanija (fotografija). Pobednici su izabrani između 47 prijava koje su osvojile prve nagrade na nacionalnom nivou. Svaki projekat – projekte su mogli da prijave individualci i grupe – je bio ocenjivan od strane priznatog panela stručnjaka u svakoj od ovih disciplina i predstavnika visoko profilisanih kompanija kao što su RIDE (daske za snowboarding), Endemol (zabava) i Lipsi (moda).

Povezana vest:  AUTOBEST GALA: Opel Combo Life je ,,Best buy automobil u Evropi 2019’’

Snažni balkanski ritmovi, animirani gradski pejzaži i oštar dizajn su oduševili evropski žiri. Član zirija i predsednik i Upravni Direktor kompanije Ševrolet Evropa Vejn Brenon je napomenuo: „Inovativne interpretacije Ševroletovog brenda i sveukupan kvalitet projekata su nam otežali posao.“ Pasa Mustafa, Direktor Digital Studios kompanije, koja posluje u sklopu kompanije Endemol iz Velike Britanije, izjavio je da je očigledno „mnogo truda uloženo u ove projekte“, a  žiri je uživao u „velikom broju veoma kreativnih i izvanrednih radova“.

Povezana vest:  Novi Ford Focus automobil godine, Volvo V60 najbolji eksponat

Evropski pobednici su primili novčane nagrade i jedinstvenu mogućnost da steknu uvid u dešavanja ’iza scene’ u svakoj od disciplina u kojima su se takmičili.

Mladi Kreativni Ševrolet takmičenje za 2011. godinu poziva vas da se prijavite

Nakon ovogodišnjeg uspeha, kompanija Ševrolet u Evropi sa zadovoljstvom lansira Mladi Kreativni Ševrolet takmičenje petu godinu za redom. Svi kreativni opisi – i ovaj put i kategorijama mode, fotografije, vizuelnih umetnosti, video izražaja i muzike – će imati veze sa Ševroletovom 100-godišnjicom koja se obeležava 2011. godine.