gladovic fejzic tuga

TEKVODNO
Bez karte za Rio prvog dana

Prvog dana Evropskih kvalifikacija u tekvondu za Olimpijske igre 2016, koje se održavaju u Istanbulu, Miloš Gladović (do 58kg) i Damir Fejzić (do 68kg) nisu uspeli da obezbede vizu za Olimpijske igre u Brazilu. Milica Mandić (+68kg) se već direktno kvalifikovala za OI u Brazilu, kao druga na olimpijskoj listi.
Miloš je na startu bio bolji od Finca Tonija Lahtinena 9:1, zatim Ukrajinca Bogdana Bodnara 1:0 dok je u trećem kolu, na zlatan bod izgubio od iskusnog Španca Hesusa Tortosa 4:3
-Generalno Gladović je bio odličan. U polufinalnoj borbi sa Špancem je tokom dve borbe bio non stop dominantan i vodio je sve vreme 3:0. U zadnjoj rundi mu je opala koncentrancija pa je Španac izjednačio sa 3:3 te nam je ostala 4 runda odnosno zlatan poen. Tu je Miloš najviše pogrešio i nije poslušao moj savet, odnosno odreagovao refleksno i napao je tehnikom kojim nije trebao, tehnikom iz okreta koja je dosta rizična kada se radi zlatan bod. Sve u svemu, zadovoljan sam sa njegovim nastupom ali ostaje žal za odlaskom na Olimpijske igre – rekao je Marin Dujić.
Svestan je Miloš greške koju je napravio, i zbog koje se iz Istanbula vraća bez vize za Rio.
-Ceo meč sam bio bolji, kontrolisao sam sve, sve je išlo u moju korist i onda se okrenulo. Nisam imao ni sreće, šutnuo sam ga još jednom u glavu kaciga nije otkucala, kao i pred kraj treće runde udarac ruom u grudi je bio vrlo jasan ali sudije to nisu stisnule na tasterima u isto vreme – razočaran je Miloš.
Damir Fejzić je na startu bio bolji od Mišela Sesaronija iz San Marina 9:0, zatim je pobedio Austrijanca Enesa Acikela 3:0, i onda Kipranina Joanisa Pilavakisa 7:5.
Filipa Grgića iz Hrvatske je već dva puta pobeđivao, i to baš pre četiri godine na kvalifikacijama za London. Međutim, ovaj put nije uspeo da pobedi Grgića, svetskog prvaka iz 2007, rezultat na kraju bio je 16:9 za Hrvata. I Damiru, kao i Milošu, karta za Rio je ispala u poslednjem času.
Marin Dujić, Damirov trener, nije očekivao ovakav završetak dana.
– Izgubio je od onoga koga je dva puta pobeđivao. Fejzić je njemu rak rana, ali od starta se znalo da se Grgić za ove kvalifikacije pripremao samo za Fejzića. Nije smeo da dozvoli da mu on nametne njegov tempo borbe, trebalo je da bude obrnuto i to je bila fatalna greška. Dobio je veoma jak udarac u glavu što ga je dosta uzdrmalo za dalji tok borbe. Malo ko bi nastavio borbu posle takvog nokdauna. Šta da se radi, idemo dalje – rekao je Dujić.
U nedelju na tatami izlazi Tijana Bogdanović (do 49kg), a u prvom kolu se bori sa Bugarkom Nikol Čorbanovom.

Povezana vest:  EP ZA KADETE, STARZBUR, Srpski Orlići otputovali u Francusku