tomas miler

Murinjo: Videćemo Milera protiv bolje odbrane

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo pohvalio je danas partiju reprezentativca Nemačke Tomasa Milera u pobedi nad Portugalijom od 4:0, ali i dodao da će pravu vrednost napadača „pancera“ videti tek protiv mnogo boljih odbrana na šampionatu.
Miler je protiv Portugalije postigao tri gola i trenutno je najbolji strelaca Mundijala, uz Arjena Robena i Robena van Persija, koji imaju utakmicu više.
-Voleo bih da vidim Milera protiv kompaktne odbrane, to bi bio odličan test za njega. Na Svetskom prvenstvu postoji veliki broj ekipa koje se mnogo bolje, čvršće i organizovanije brane – rekao je Murinjo za Jahu Sports.
Miler je na prošlom SP u Južnoj Africi kao debitant postigao pet golova i osvojio „Zlatnu kopačku“ , dok je ove sezone odigrao 51 utakmicu i 26 puta bio strelac za Bajern iz Minhena.
-On je neverovatno pokretan i ima jedinstven instinkt za davanje golova. U stanju je da pronađe mesto na terenu za koje niko drugi ne zna. Ipak, bez obzira na sve, mislim da Nemačka nema pravog napadača u reprezentaciji – dodao je Murinjo.
Prvu priliku da „odgovori“ Murinju, Miler će imati u subotu kada Nemačka igra protiv Gane u drugom kolu G grupe.

Povezana vest:  Gvardiola: Igramo sve bolje