antic_i_igraci_2SP JUŽNA AFRIKA

 

Antić zadovoljan uprkos slaboj realizaciji

 

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić izjavio je danas u Leogangu da je zadovoljan učinjenim na pripremama u Austriji, iako je priznao da je u napadu postojao problem.

-Ovo je dobra baza za progres. Plan je uvek i bio da pravi budemo kada to bude bilo najpotrebnije – rekao je Antić na konferenciji za novinare u austrijskom Leogangu odakle će Srbija kasnije danas krenuti nazad ka Beogradu.

„Orlovi“ su u Austriji igrali dve pripremne utakmice, neočekivano su izgubili od Novog Zelanda sa 0:1, a potom po izuzetno nakvašenom terenu igrali bez golova sa Poljskom.

-Imali smo dve potpuno različite utakmice, rasporedili opterećenje među igračima. Bilo je dosta pozitivnih stvari i sigurno smo iz tih susreta izašli jači – kazao je Antić koga, za sada, previše ne brine ni neefikasnost u napadu.

Povezana vest:  Roma želi Mareka Jankulovskog

-Kao treneru ne prija mi činjenica da u dve utakmice nismo postigli gol. Ali to nije bilo zbog našeg opredeljenja ka napadačkoj igri koja nas je i dovela na Mundijal i koju ćemo i dalje forsirati. Stvarali smo šanse, neke je bilo teže promašiti nego pogoditi – ocenio je Antić i izrazio uverenje da će napadači do početka turnira pronaći mirnoću neophodnu za završnicu.

Antića je obradovala i činjenica da su i Novi Zeland i Poljska u duel sa Srbijom ušli izuzetno motivisani.

Povezana vest:  Murinjo želi Teveza

-To je znak da imamo autoritet ekipe koja poseduje kvalitet – ocenio je Antić.

Srbija će poslednju proveru pred Svetsko prvenstvo imati u subotu kada će u Beogradu dočekati Kamerun.

-Imamo odgovornost da se navijačima zahvalimo na podršci koju su nam pružali u kvalifikacijama, a koja je imala ogroman uticaj za naš plasman na Svetsko prvenstvo – kazao je Antić.

Selektor „orlova“ je, takođe, kazao da je još rano razmišljati o prvih 11 za Mundijal i pojasnio da postava koja bude počela duel sa Kamerunom neće nužno biti i startna ekipa u Južnoj Africi.

-Ne bih voleo da bilo kakvom odlukom oduzmem bilo kom članu ekipe želju da bude starter… Raduje me što možemo da računamo na svih 23 igrača, a to nije fraza. Napravili smo grupu sa alternativama – rekao je Antić.

Povezana vest:  Leonardo: Još nisam u željenoj formi, ali srećan sam zbog golova

Srbija će učešće na Svetskom prvenstvu početi 13. jula u Pretoriji kada će igrati sa Ganom, koja je sinoć ubedljivo izgubila od Holandije 1:4.

-Izveštaje o Gani do sada smo uglavnom dobijali na osnovu njihovih duela sa protivnicima sa afričkog kontinenta. Ovo je bilo nešto sasvim drugo. Videli smo kako se Gana ponašala protiv ekipe koja ima pas igru i to nam je sve vrlo korisno – ocenio je Antić.

Protivnici Srbije u Grupi D biće i Nemačka i Australija.