Fudbaleri Partizana eliminisani su u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa, pošto su večeras u Lubinu posle penala poraženi od Zaglebja.

Posle dve utakmice i produžetaka nije bilo golova, a Zaglebje je na penale pobedilo sa 4:3.

Protivnik Zaglebju u narednoj rundi biće danska ekipa Sendejiske.

Za crno-bele su u penal seriji pogodili Saša Ilić, Petar Đuričković i Marko Janković, a promašili Darko Brašanac i Nemanja Mihajlović. U poljskom klubu precizni su bili Šištof Janus, Lubomir Guldan, Arkadijuš Voznijak i Jan Vlaško, dok je Aleksandru Todorovskom odbranio Bojan Šaranov.

Povezana vest:  Juventus poslao ponude za Jovetića, Lavecija i Ernandeza

Partizan je imao nekoliko ozbiljnih napada na početku utakmice u Lubinu, ali bez uspeha, a Zaglebje je posle 20-ak minuta preuzelo inicijativu i u 31. minutu imalo veliku šansu preko Lukaša Pjateka, ali je odbranio Šaranov.

Crno-beli su pred poluvreme mogli do gola preko Sedrika Gogue, koji je šutirao glavom posle kornera Nemanje Mihajlovića, ali je lopta otišla preko gola.

Povezana vest:  Napredak nastavio seriju, pobedjen Rad u Kruševcu

Ni u drugom poluvremenu nije bilo većih prilika, osim velike šanse Zaglebja u 63. minutu. Jan Vlaško je izveo korner, a jedan od igrača domaćeg tima je šutirao glavom, loptu je zakačio Everton i ona je posle toga pogodila stativu.

Jednu od retkih prilika za Partizan imao je Miroslav Radović, koji je u 78. minutu šutirao sa 16 metara, ali je lopta zakačila protivničkog igrača i otišla u korner.

Povezana vest:  Fudbalski savez Engleske optužio Suareza za rasizam

Produžeci nisu doneli mnogo uzbuđenja, iako je bilo prilika obe ekipe, a najbolju za Partizan imao je rezervista Dušan Vlahović u poslednjim trenucima drugog produžetka, kada je posle ubacivanja Darka Brašanca sa pet metara šutirao pored gola.