Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je zadovoljan uprkos tome što su njegovi fudbaleri igrali nerešeno sa Napretkom, s obzirom na to da su imali dva gola zaostatka.

-Utakmica je bila dobra, sa mnogo šansi i golova. Moram da budem zadovoljan jer smo gubili 2:0, a uspeli smo da izjednačimo. Uvek će biti ovakvih situacija na Marakani jer igramo otvoreno, ofanzivno. I prošle sezone nas je Kahriman mnogo puta spašavao – rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je u Beogradu igrala nerešeno 2:2 sa kruševačkim Napretkom, u prvom kolu Super lige Srbije. Crveno-beli će već u utorak gostovati Ludogorecu u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, zbog čega je Božović iz tima izostavio Aleksandra Kataija, Mičela Donalda i Luisa Ibanjesa, dok je Ugo Vijeira počeo na klupi.

Povezana vest:  Di Kanio: Baloteli zaslužuje šamarčinu

-Igrali su oni koji nemaju dovoljan broj utakmica i fizički nisu najspremniji. To su igrači Zvezde, mora da im se pruži šansa i mnogi su je opravdali. U Razgradu će da igra druga ekipa i očekujem da ćemo tamo da pružimo dobru partiju – kazao je Božović.

Upitan kako je zadovoljan igrom Džona Ruisa, Božović je odgovorio:

Povezana vest:  Dušan Basta mora na operaciju

-Ako se probudi ujutro, odlično. Spreman je za poluvreme, a odigrao je čitavu utakmicu.

Trener je posebno pohvalio Marka Poletanovića, dok je za Srdjana Plavšića rekao da je bilo neophodno da ga zameni.

-Plavšić je dao evrogol, svaka čast. Bilo je najbezbolnije njega da zamenim jer ne može da igra u sredini kada igramo sa dva špica. Zbog gradje je bilo logično da ostavimo Le Taleka i Poletanovića. Zadovoljan sam posebno igrom Poletanovića – rekao je Božović.

Zvezda će u utorak gostovati Ludogorecu, a potom će za vikend na svom stadionu igrati protiv Metalca u drugom kolu Super lige.

Povezana vest:  Navas: Sezona je duga, opravićemo se od poraza

Trener Napretka Dragan Ivanović rekao je da je zadovoljan bodom.

-Drago mi je zbog igrača. Saradjujemo samo mesec dana i zadovoljan sam bodom protiv šampiona. Veoma smo loše počeli. Bilo je tenzije i pritiska, zbog čega je Zvezda dominirala 20 minuta. Kada su promašili zicer, videli smo u kontranapadima mogućnost da ih ugrozimo. Tako smo i došli u prednost, koju nismo uspeli da sačuvamo – rekao je Ivanović.

Napredak će u sledećem kolu igrati protiv Partizana u Kruševcu.