Najbolje sudije Srbije sudiće u narednom periodu utakmice nižih i amaterskih liga u cilju popularizacije fudbala, saopštio je danas nacionalni fudbalski savez. Ova odluka doneta je na predlog Sudijske komisije FSS.

-Osnovna ideja je da naše najbolje sudije sude utakmice nižih rangova takmičenja, kako bi svoje znanje i veštine prikazali i u amaterskim ligama koje su od velikog značaja za razvoj i masovnost fudbalskog sporta kod nas – navodi se u saopštenju saveza.

Tako će jedan od najboljih evropskih i svetskih sudija Milorad Mažić narednog vikenda biti deliti pravdu na meču Zonske lige Beograd (četvrta liga) izmedju Jedinstva iz Surčina i Borca iz Ostružnice. U subotu 29. oktobra od 13.30 asistiraće mu njegovi pomoćnici sa stadiona u Barseloni, Dortmundu, Minhenu, Parizu, Londonu, Madridu i drugih, Milovan Ristić i Dalibor Djurdjević.

U sklopu ove akcije minulog vikenda u meču Srpske lige grupa Istok Aleksandar Vasić je sudio meč Radan – Dinamo, a Srđan Jovanović utakmicu Srpske lige grupa Vojvodina, Dunav – Omladinac u Starim Banovcima.

Povezana vest:  Šćepović novi igrač Olimpijakosa?

Pored Milorada Mažića i njegovih saradnika, predstojeći vikend obeležiće i jedan od najperspektivnijih sudija Srbije Bojan Nikolić. On će sa saradnicima Dejanom Dimitrijevićem i Markom Jovanovićem deliti pravdu na meču Zonske lige Jug, region istočna Srbija, Ropotovo – Nebeski andjeli.

-Akcija Fudbalskog saveza Srbije i Sudijske komisije FSS nastaviće se i tokom narednih sedmica, sve do kraja jesenje polusezone, s jasnim ciljem uključivanja što više fudbalskih centara iz različitih regiona Fudbalskog saveza Srbije – naveo je savez.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Partizan: Pokažimo gostoprimstvo