Fudbaleri Fulama, Čelsija, Midlsbroa i Totenhema plasirali su se danas u šesnaestinu finala FA kupa, dok su Liverpul i Plimut na stadionu Enfild igrali nerešeno bez golova.

Ekipa Slaviše Jokanovića, Fulam, u okršaju drugoligaša je u gostima s 2:1 pobedila Kardif.

Sve je rešeno u prvom poluvremenu. Domaćin je poveo, a Fulam preokrenuo.

Kardif je poveo već u osmom minutu pogotkom Entonija Pilkington, ali je samo šest minuta kasnije Stefan Johansen doneo izjednačenje Fulamu, da bi Rajan Sesenjon u 33. doveo goste do preokreta, što je na kraju bilo dovoljno za trijumf.

Povezana vest:  Teror Crvenih sa Mirijeva u Planetwin365 superligi

Midlsbro je na svom terenu s 3:0 pobedio Šefild vensdej, a golove za trijumf premijerligaša postigli su Grant Lidbiter u 58. minutu, Alvaro Negredo u 67. i Marten de Run u sudijskoj nadoknadi vremena.

Midlsbro je utakmicu završio s desetoricom igrača, pošto je Danijel Ajala u 59. minutu dobio direktan crveni karton.

Čelsi je na stadionu Stamford bridž u kombinovanom sastavu lako pobedio trećeligaša Piterboro sa 4:1.

Lider Premijer lige je poveo golom Pedra u 18. minutu, da bi Miši Batšuaji u 42. duplirao prednost. Početkom drugog poluvremena, odnosno u 52. minutu Vilijan je povisio na 3:0, da bi Piterboro u 70. preko Toma Nikolsa došao do jedinog gola na utakmici.

Povezana vest:  143. DERBI, Partizan na poluvremenu vodi protiv Crvene zvezde

Konačan rezultat postavio je Pedro svojim drugim golom u 75. minutu.

Čelsi je od 67. minuta imao desetoricu igrača na terenu, pošto je kapiten Džon Teri dobio direktan crveni karton.

Totenhem se prilično namučio pred svojim navijačima protiv Aston Vile, ali je na kraju ipak uspeo da dođe do plasmana u šesnaestinu finala FA kupa, pošto je golovima Bena Dejvisa u 71. minutu i Son Heung-Mina u 80. pobedio engleskog ;drugoligaša.

Povezana vest:  Barselona pregovara o angažmanu Fabregasa i Vilje

Liverpul je na svom stadionu pred oko 53.000 gledalaca dočekao Plimut, ali je četvrtoligaš odoleo i uspeo da izbori revanš na svom terenu.

Trener Jirgen Klop izveo je najmlađi sastav Liverpula u istoriji kluba. Prosečna starost ekipe bila je 21 godinu i 296 dana, ali „crveni“ nisu uspeli da na Enfildu pobede učesnika Lige dva, četvrtog ranga takmičenja.