fc_barcelona_logoBarselona u finansijskom gubitku od 77 miliona evra

 

Prema istraživanju poznate internacionalne revizorske kuće i firme za finansijsko konsultovanje, Deloitte, aktuelni španski fudbalski prvak Barselona prošle je finansijske godine poslovala sa minusom od 77 miliona evra.

To istraživanje je naručio novi predsednik sportskog društva Barselone Sandro Rosel po preuzimanju predsedničke funkcije od Joana Laporte u junu. Prethodna Barselonina vladajuća struktura na čelu sa Laportom je prijavila minus od 11 miliona evra na kraju svog mandata, što je čak 66 miliona manje od stvarnog duga.

Povezana vest:  Božović: Još smo bolji nego jesenas, idemo na pobedu protiv Mladosti

-Brojke koje je predstavila prethodna uprava ne odražavaju stvarno stanje stvari. Oni su lažni – komentarisao je Javier Faus, Barselonin novi potpredsednik za ekonomska pitanja.

Barselona je nedavno uzela bankovni kredit u visini od 155 miliona evra zbog kašnjenja sa platama igrača krajem juna. Potom je ukrajinski odbrambeni igrač Dmitro Čugrinski brzopleto prodat Šahtjoru za 15 miliona evra kako bi se skupila preko potrebna finansijska sredstva za likvidno poslovanje.

Povezana vest:  Svetsko prvenstvo u Brazilu podstaklo uvoz televizora u BiH

Bez obzira na sve finansijske probleme, to nije omelo Barselonu da letos dovede Davida Vilju iz Valensije uz odštetu od 40 miliona evra, kao i da pokuša da dovedei Seska Fabregasa iz Arsenala za cenu koja bi bila slična visini Viljinog transfera.