Trener Arsenala Arsen Venger rekao je večeras da veruje da njegova ekipa u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde može da pruži dobru igru i pored toga velikih kritika na račun „tobdžija“.

„Znamo ko smo i pored kritika. Imali smo šest pobeda i jedan remi na poslednjih sedam utakmica… To je moderan fudbal i sve je to sastavni deo. Volim moje igrače, verujem u njih i verujem da mogu prikažu ono što se očekuje od njih“, rekao je Venger novinarima u Beogradu.

Povezana vest:  Šalke dužan 155 miliona evra

Arsenal će sutra gostovati Zvezdi u trećem kolu Grupe H Lige Evropa.

Upitan da li je takmičenje u Ligi Evropa put do plasmana u Ligu šampiona, Venger je kazao da ne razmišlja o tome.

„Svako takmičenje je pođednako bitno. Borimo se u četiri takmičenje za trofeje. Svuda pokušavamo da damo sve od sebe“, rekao je Venger.

Povezana vest:  Uhapšena trojica navijača Lacija

U Srbiji se poslednjih dana mnogo priča o gostovanju Arsenala, a posebno među pristalicama Crvene zvezde, za koje se veruje da će napraviti sjajnu atmosferu na stadionu „Rajko Mitić“.

„Podrška je uvek nešto pozitivno i sigurno je da svakoj ekipi može da da dodatni impuls. Ipak, mi se nosimo s tim u Engleskoj svake nedelje, a i imamo i velilo iskustvo u Ligi šampiona. Ne mislim da će negativno uticati na nas atmosfera na stadionu“, rekao je Venger.

Povezana vest:  Kamenovan autobus Panatinaikosa, odložen grčki derbi

„U zemlji smo koja ima veliku tradiciju, voli sport, voli fudbal u kom koja ima bogatu istoriju. Znaju dobro da ga igraju. Stvorili su mnoštvo velikih igrača“, rekao je Venger.

Utakmica između Crvene zvezde i Arsenala u trećem kolu Grupe H Lige Evropa igraće se sutra od 19.00 na stadionu „Rajko Mitić“.