CSKA počinje sezonu utakmicom sa Seviljom 

Fudbal_CSKAEkipa moskovskog CSKA spremno dočekuje špansku Sevilju u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, iako rusko prvenstvo počinje tek u martu. 
-Siguran sam da neće biti problema sa kondicijom igrača, kao ni sa taktičkom pripremom. Ipak, samo takmičarske utakmice mogu da nam daju odgovor kakva je trenutna forma ekipe – izjavio je trener CSKA Leonid Slutski. 
Golman CSKA Igor Akinfejev ocenio je da je utakmica sa Seviljom jedna od najvažnijih u sezoni za moskovski klub. 
-Nećemo imati mnogo ovakvih šansi. Ovo je nokaut faza Lige šampiona. Moramo svi da budemo kao jedan ako želimo da ostvarimo rezultat – naveo je on. 
Za razliku od CSKA, ekipa Sevilje je uveliko u takmičarskoj formi, a prošlog vikenda je u prvenstvenoj utakmici savladala Majorku sa 3:1. 
-Odigrali smo dobru utakmicu i vraćamo se u dobru formu od ranije. Svaki meč moramo da igramo kao protiv Majorke. Sutra će ulog biti veliki – kazao je trener Sevilje Manolo Himenez. 
Himenez na sutrašnjoj utakmici neće moći da računa na povređene napadače Luisa Fabijana i Dijega Kapela. 
-Odsustvo Fabijana neće biti tragično po Sevilju, jer imaju još nekoliko vrhunskih igrača na toj poziciji – ocenio je golman CSKA Akinfejev. 
Trener ruskog tima Slutski izvešće sastav bez povređenog „veziste“ Alana Džagojeva, umesto koga će debitovati Japana Keisuke Honda. 
U dosadašnjim duelima sa ruskim ekipama Sevilja je zabeležila četiri pobede i po dva poraza i remija. CSKA je protiv španskih klubova pobedio dva puta i jednom odigrao nerešeno. 
Revanš utakmica igra se 16. marta u Sevilji. 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Maksvel zbog povrede ne igra protiv Real Madrida