branislav_ivanovic_celzi

LIGA ŠAMPIONA

Ivanović odveo Čelsi u četvrtfinale Lige šampiona

 

Fudbaleri Čelsija plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su večers posle produžetaka eliminisali ekipu Napolija. Posle 90 minuta igre nije bilo pobednika u Londonu, domaćin je vodio sa 3:1, istim rezultatom kojim je pre tri nedelje Napoli slavio u Italiji.

Čelsi je zahvaljujući golu srpskog reprezentativca Branislava Ivanovića pred sam kraj prvog produžetka srušio Napolitance i doneo svom timu ukupan trijumf od 5:4. Goste je načeo Didije Drogba u 28. minutu, Džon Teri je povećao na 2:0, ali je osam minuta kasnije Gokan Inler efektnim udarcem sa ivice kaznenog prostora smanjio rezultat.

Povezana vest:  Nirnberg pustio Haristeasa bez obeštećenja

Frank Lampard pogodio je sa bele tačke u 75. minutu i doneo domaćinu produžetke, u kojima je do izražaja došla bolja pripremljenost i snaga engleskog tima. Ranije večeras Real je obezbedio plasman u četvrtfinale Lige šampiona pošto je u revanš utakmici eliminisao ekipu CSKA iz Moskve.

Madriđani su slavili sa 4:1 na Santijago Bernabeu i ukupnim rezultatom 5:2 prošli među osam najboljih evropskih ekipa, pošto je prvi meč u Moskvi pre tri nedelje završen bez pobednika (1:1). Jedini gola za goste postigao je srpski reprezentativac Zoran Tošić u 77. minutu, dok su strelci za Real bili Iguain, Benzema i dva puta Ronaldo.

Povezana vest:  Macari: Nije Vidić kriv zbog remija sa Palermom

Pored Reala i Čelsija, plasman u četvrtfinale Lige šampiona ranije su obezbedili Milan, Benfika, Barselona, APOEL, Bajern i Marsej. Žreb za parove četvrtfinala i polufinala je u petak u Nionu.