FUDBALSKA-LOPTA

Milinković: OFK ima kvalitet i nerealizovan potencijal

Novi trener OFK Beograda Zoran Milinković rekao je danas da je došao u taj fudbalski klub zbog „kvaliteta i nerealizovanog potencijala kod igrača“. 
-U OFK Beograd me je privuklo to što tim ima kvalitet i nerealizovan potencijal. Trebaće vremena da ekipa zaigra prema mojim standardima i za nekoliko dana moraćemo da uradimo mnogo stvari. Situacija nije obećavajuća, ali ni beznadežna. Prisutna je neka vrsta letargije I uspavanosti kod igrača, a svi znamo da imaju kvalitet za više – kazao je Milinković novinarima na Omladinskom stadionu. 
OFK Beograd se posle pet kola Super lige nalazi na pretposlednjem mestu sa jednim osvojenim bodom, koliko ima i poslednjeplasirani Spartak iz Subotice, klub koji je do nedavno vodio Milinković. 
-Prvo veliko iskušenje očekuje nas već u subotu, kada igramo protiv Vojvodine. Nećemo se unapred predati, verujem da ćemo tu utakmicu odigrati na boljem nivou i mislim da i njih očekuje težak meč – rekao je novi trener „romantičara“. 
Milinković je na mestu trenera nasledio Stevicu Kuzmanoskog. 
-Cenim Stevicu Kuzmanoskog i njegov rad, ali nekada se velika utrošena energija i ogroman rad ne vrate na pravi način. Život je, kao i fudbal, neprestana borba – kazao je Milinković. 
-Dolazak u OFK Beograd je bio neočekivan izazov za mene i ostvarila mi se želja da se posle dugog odsustva vratim u svoj grad i radim u njemu – dodao je on. 
Sportski direktor OFK Beograda Zoran Lonačar kazao je da su plavo-beli dugo želeli da angažuju Milinkovića. 
-On je dugo bio naš pik, ali nam se putevi nikako nisu preklapali. Sad se stvorila prilika da dovedemo stručnjaka kakvog OFK Beograd zaslužuje, koji je prošao sve rangove takmičenja i imao zapažene razultate. Svaki njegov tim igrao je dopadljivo, moderno i atipično za srpski fudbal – rekao je Lončar.

Povezana vest:  FIFA produžila suspenziju Valkeu za još 45 dana