Petr_Cech_Chelsea

Čeh: Žao mi je Di Matea, ali otkazi su deo fudbala
 
Petr Čeh, pouzdani češki golman Čelsija, osvrnuo se na nedavni otkaz menadžeru Robertu Di Mateu umesto kojeg je kao privremeno rešenje na klupi do kraja sezone postavljen Rafael Benitez.
-Tužno je ustanoviti da je Di Mateo dobio otkaz u ovako ranoj fazi sezone. Nažalost, takav je život u fudbalu. Uvek će ostati zapamćen kao veliki deo istoriji ovog kluba s obzirom na njegova dostignuća u igračkoj i menadžerskoj karijeri – rekao je Čeh za Daily Mail.
Kada je u pitanju ovo zadnje, aludirao je, dakako, na dva trofeja koje je Di Mateo doneo u vitrine kluba, otkad je u martu bio postavljen za menadžera, Ligu šampiona i FA Cup.
Nakon iznenađujućeg poraza od Vest Bromviča u Premiershipu u prošlom kolu, Čeh je, kako kaže, održao motivacijski govor u svlačionici.
-Morao sam to da učinim kao bih podsetio saigrače ko smo i šta smo, odnosno što želimo da budemo. Rekao sam im da moramo napredovati ako želimo da ispunimo naše ciljeve. Svi smo mi na istom brodu – menadžer, njegovi pomoćnici i mi, svi igrači. Svi smo jednako odgovorni za situaciju u kojoj smo se našli. Nažalost, menadžer je uvek taj koji se nađe pod najvećim pritiskom – dodao je Čeh.
Iako je ekipa u vrlo lošoj formi u zadnje vreme, Čeh veruje da će pred njom dobra budućnost s novim igračima.
-Možete da primete da se u našem klubu polako ali sigurno odvija smena generacija. Imamo puno novih igrača, odnosno igrača koji nisu dugo u ovom klubu. Možemo reći da je ovo stvaranje jednog novog Čelsija, s različitim stilom igre od ranijeg. Novi igrači su nam doneli potpuno drukčiji stil – kaže 30-godišnji golman.
Povezana vest:  Krunić: Poštujem Voždovac, ali od nas sve zavisi