dragan djuric zemunelo 2012

Đurić: Hvala Tumbakoviću, vrata su mu uvek otvorena

Predsednik fudbalskog kluba Partizan Dragan Đurić rekao je danas da je Upravni odbor crno-belih na današnjem sastanku jednoglasno dao saglasnost sportskom direktoru Ljubiši Tumbakoviću da napusti klub i preuzme kineski Vuhan, jer je ta ponuda bila u rangu najboljih na Starom kontinentu.
Istovremeno, Đurić je naglasio da odlazak Tumbakovića neće oslabiti crno-bele u odlučujućim utakmicama za šampionsku titulu.
-Kada je dolazio pre 10 meseci hteli smo da saradnja sa Tumbakovićem bude na duže staze, ali na našu žalost život uvek ima neke druge puteve, a taj prokleti novac svima nama puno znači. Ponuda Vuhana bila je u rangu sa najskupljim u Evropi, a svi smo ponosni što je Tumbaković radio u Partizanu – rekao je Đurić na konferenciji za medije u Humskoj.
Prvi čovek crno-belih dodao je da je sada trenutak da navijači i uprava još snažnije stanu iza ekipe.
-Jedan čovek ne čini klub u toj meri da njegov odlazak može da napravi problem. Imamo jasan plan i strategiju za ostvarenje cilja, a to je osvajanje šeste uzastopne titule – istakao je Đurić.
Predsednik Partizana naveo je i da će uprava tek na kraju sezone imenovati novog sportskog direktora.
-Tumbakoviću želim uspeh u novom klubu, jer to će biti uspeh svih nas. Kada se vrati iz te ‘proklete Kine’ vrata Partizana uvek će mu biti otvorena – zaključio je Đurić, a zatim poklonio Tumbakoviću zvaničnu loptu Lige šampiona sa potpisima igrača.
Odlazeći sportski direktor Tumbaković zahvalio se članovima Upravnog odbora na razumevanju i potvrdio da je prethodno odbio dve ponude iz Kine.
-U noći između nedelje i ponedeljka javili su mi se treći put ljudi iz jednog malog, ali sposobnog kluba, a razlozi za ovakvu moju odluku leže isključivo u materijalnom momentu. Znam da sam izneverio ljude sa kojima sam radio, ali imali smo fantastičnu saradnju u prethodnom periodu, pogotovo sa predsednikom, koji je i moj prijatelj. Jednostavno, ovo što sam sada napravio uradio sam iz poštovanja prema svojoj porodici – istakao je Tumbaković.
On je naveo i da očekuje da navijači crno-belih razumeju odluku o odlasku u Kinu.
-Znam da moj odlazak ne dolazi u pravo vreme, ali nijedan veliki klub ne zavisi od pojedinca. Snaga kluba vidi se kada oni koji ostanu uspeju da završe započeti posao. Ekipa je pokazala da izlazi iz krize i ubeđen sam da će ostvariti ono što se od nje očekuje do kraja prvenstva – poručio je Tumbaković.
Vuhan se posle šest odigranih kola u šampionatu Kine nalazi na pretposlednjoj poziciji sa svega jednim bodom – remi i pet poraza.

Povezana vest:  Kolarov ne bi odbio ponudu Reala