Miranda Atletico Madrid

Atletiko Madrid osvojio Kup kralja pobedom nad Realom

Fudbaleri Atletiko Madrida osvojili su večeras Kup kralja, pošto su u finalu pobedili Real iz Madrida sa 2:1 nakon produžetaka. „Kraljevski“ klub poveo je u 13. minutu golom Kristijana Ronalda, koji je bio najbolji u skoku polse kornera sa desne strane, koji je izveo nemački reprezentativac Mesut Ozil.
Izjednačenje Atletiku doneo je Dijego Kosta u 34. minutu, kada je nakon odličnog driblinga i dodavanja u prazan prostor Radamela Falkaa, ostao sam pred golmanom Dijegom Lopesom i lako savladao čuvara mreže Reala.
Miranada je golom u 98. minutu doneo pobedu „jorgandžijama“, kada je posle kornera, koji je izveo Koke sa desne strane, u skoku bio viši od Lopesa i sa pet metara glavom zatresao mrežu Reala. Real je u par navrata mogao do prednosti u regularnom delu utakmice, ali su Ozil, Benzema i Ronaldo pogađali okvir gola, dok Atletiko u drugom poluvremenu nije pripretio „kraljevskom“ klubu.
Obe ekipe utakmicu su završile sa desetoricom igrača na terenu, pošto je Ronaldo u 114. minutu dobio direktan crveni karton, dok je sa druge strane izključen Gabi u poslednjim sekundama utakmice. Trener Reala Žoze Morinjo isključen u 75. zbog prigovora sudiji. 
Atletiko je tako došao do 10. titule u 19 finala Kupa kralja, dok je Real pretrepeo 20. poraz u 38 mečeva u finalima nacionalnog kupa.

Povezana vest:  Sivić: Jesmo svetski šampioni, ali treba još mnogo da se radi