dauda slavljeZvezda pobedom nad Javorom do prvog mesta na tabeli

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas u Beogradu Javor iz Ivanjice sa 2:1, u poslednjoj subotnjoj utakmici 16. kola Super lige Srbije.
Crveno-beli su posle ovog trijumfa izbili na prvo mesto u šampionatu, pošto je šampion jesenjeg dela Super lige Partizan ranije danas remizirao s Novim Pazarom 0:0.
Zvezda je do prednosti došla preko Abiole Daude, koji je glavom sa dva metra savladao Đorđa Lazovića, posle centaršuta Ljube Nenadića, debitanta, s leve strane.
Nenadić je u Zvezdu došao u maju 2012. godine, a priliku da zaigra za prvi tim dobio je na današnjem meču, posle više od godinu i po dana od dolaska iz Radničkog 1923.
Prednost novog lidera prvenstva udvostručio je Nejc Pečnik u 45. minutu. Darko Lazović, koji se oporavio od povrede, išao je po desnoj strani, te je uputio centaršut, koji je golman Javora okrznuo i spustio na nogu slovenačkom internacionalcu, a on je iz prve šutirao i tako crveno-bele odveo na odmor sa dva gola prednosti.
Javor je u 67. minutu golom Nemanje Zlatkovića smanjio na 2:1.
Nekadašnji fudbaler omladinskog pogona Zvezde se najbolje snašao u šesnaestercu posle centaršuta Stanimira Miloškovića sa desne strane.
Zvezda je u prvom poluvremenu propustila nekoliko šansi za gol, a najbolju je imao kapiten Nenad Milijaš u 10. minutu, kada je posle centaršuta Lazovića sa desne strane glavom šutirao, ali je lopta od žemlju otišla preko gola.
U drugom poluvremenu Javor je više kontrolisao meč, a posle svog prvog gola je mogao do izjednačenja. Nemanja Vidić je posle kontra napada sam izbio ispred golmana Zvezde, Bobana Bajkovića, ali je crnogorski internacionalac odlično odreagovao u odbrani gol crveno-belih.
Zvezda posle 16. kola ima 35 bodova, Partizan je drugi sa 34, a Javor 15. sa 15.

Povezana vest:  Belodedić na Marakani