aleksandar_brkovic_par_reale
Brković: Cilj su tri boda
Trener Rukometnog kluba Partizan Aleksandar Brković izjavio je danas da je cilj crno-belih da ove godine u Ligi šampiona osvoje najmanje tri boda i dodao da nije realno očekivati da se
Partizan plasira u drugi krug takmičenja, jer se i ove sezone „verovatno nalazi u najjačoj grupi“.
Partizan prvu utakmicu Lige šampiona igra sa ruskim klubom Čehovski medvedi 27. septembra u Moskvi, a u grupi A su još i Hamburg, Monpelje, Flensburg i Ademar Leon.
-Nije realno da obeæavamo plasman u završnicu, jer su svi svesni snage ekipa koje su u grupi sa nama. Verovatno je to najjača grupa Lige šampiona, ali mi smo zadovoljni što smo u takvom društvu i želimo da se nadmećemo sa najboljima – rekao je Brković na konferenciji za novinare.
On je naglasio da Partizan u svaku utakmicu „ide“ sa željom da pobedi i dodao da æe tako biti i u Moskvi iako je u pitanju jak tim koji je, po njegovim rečima, pored Hamburga, Flensburga i Monpeljea, jedan od favorita za prolaz u drugi krug.
Brković je podsetio da je Partizanu ovo druga uzastopna sezona u Ligi šampiona.
Direktor kluba Aleksandar Blagojević naglasio je da je cilj da Partizan ove godine bude bolji nego prošle i istakao da crno-beli sada imaju konkurentniju ekipu.
-Imamo malo dužu klupu, odnosno malo više igrača u rotaciji. Izvukli smo i pouke iz prošle sezone, videli smo šta nam nedostaje da bismo mogli da pariramo najboljim evropskim klubovima – rekao je Blagojević.
On je dodao da Partizan ove sezone ima „dvostruki motiv“ da bude bolji.
Prvi motiv je da ove godine klub osvoji dovoljno bodova kako bi naredne sezone, Partizan ili neki drugi klub iz Srbije ušao direktno u grupnu fazu Lige šampiona.
-To je naš cilj ove sezone. Smatramo, naravno, da ćemo mi  biti taj direktni učesnik, ali ima još klubova koji su konkurentni i neće biti lako ove sezone – objasnio je Blagojević.
Na konferenciji je ponovljeno da će Partizan utakmice Lige šampiona kao domaćin igrati u Nišu, u hali Čair, kao i da se ulaz na sve mečeve neće naplaćivati.
Blagojević je rekao da je Partizan želeo da igra u Beogradu, ali da je postojalo puno problema, prvenstveno finansijskih, koji su lako rešeni u Nišu.
-Prošle sezone odziv publike nije bio dobar. Sada je ulaz besplatan i svi koji vole rukomet moći će da gledaju utakmice – kaže Blagojević.
Prvi meč Partizan kao domaćin igrati 7. oktobra protiv Flensburga, a karte će se deliti na blagajnama hale „Čair“ dva dana pre utakmice.
Povezana vest:  Objavljen skraćen spisak za Kup Karpata i duel sa Hrvatskom