boskovic klupa

SP ZA ŽENE 2013
Bošković: Pobeda protiv Danske dokaz koliko možemo

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je danas da u nacionalnom timu vlada odlična atmosfera što se najbolje videlo na terenu u pobedi protiv Danske.
-Bez obzira što smo izgubili od Brazila, sinoć smo uspeli da pobedimo Dansku i to je veliki pokazatalj koliko ova reprezentacija može. Ono što je bitno je da 16 devojaka, plus one tri koje su na tribinama, žive jedna za drugu. Bez obzira koliko ko igra, minut ili 40 minuta, svaka daje svoj doprinos. Neke sada, a neka će tek biti od koristi – rekao je Bošković.
U poslednjem kolu grupne faze srpske rukometašice sutra od 18 sati igraju protiv selekcije Kine, a sa koje pozicije će otići u osminu finala zavisiće i od ishoda meča Brazil – Danska.
-Sutra igramo jako bitnu utakmicu, bez obzira što svi misle da je nebitna. Spremamo se za osminu finala i svi mečevi do sada bili su u funkciji pripreme za taj meč. Želimo da protiv Kine odigrano odgovorno i u dobrom raspoloženju dočekamo nokaut fazu – dodao je Bošković.
On je pozvao Nišlije da se posle takmičenja po grupama pridruže publici u Beogradu.
-Rukometni savez sprema iznanađenja za Nišlije, a ja bih voleo da oni nama prirede iznenađenje i da kolona krene ka Beogradu. Nama je to potrebno, pozivam Nišlije da dođu u prestonicu, a mi ćemo se potruditi da im vratimo dobrim igrama – poručio je Bošković.
Levi bek reprezentacije Biljana Filipović propustila je priliku da u poslednjem napadu protiv danske postigne gol i spreči neizvesnu završnicu.
-Moglo je i bolje, da sam postigla gol, verovatno bi onda imali manje stresa, ali bitno je da smo pobedile Dansku. Okrećemo se novim izazovima, sutra nas čeka Kina, posle ćemo videti, ne razmišljamo kako će se u ostalim grupama odvijati situacija i koga ćemo dobiti u sledećoj fazi – rekla je Filipovićeva.
Katarina Krpež istakla je da su se devojke borile i pružile maksimum na terenu.
-Bilo je grešaka kao i u svakoj utakmici, ali trudimo se da to ispravimo. Svaka rukometašica se trudi da pruži maksimum i što bolje budemo igrale imaćemo i rezultat na terenu – rekla je Krpež.

Povezana vest:  Počinje finale plej-ofa: Markov i Šimičić najavljuju neizvesnu borbu do samog kraja