vracar prvi danPLIVANJE

Juniori Srbije na pripremama u Petnici

 

Juniorska reprezentacija Srbije u plivanju priprema se za predstojeća takmičenja na olimpijskom bazenu Sportko rekreativnog centra u Petnici, kod Valjeva.

Trener mladih srpskih plivača Vladimir Ristić rekao je danas novinarima da se osam devojaka i deset mladića od 25. maja priprema za Balkanijadu, koja će se od 4. do 7. juna održati u Varni (Bugarska).

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU (28. AVGUST – 4. SEPTEMBAR), Utorak – dan odluke za tri srpske

-U Petnici ćemo biti do 2. juna, a onda idemo u Bugarsku – kazao je Ristić na konferenciji za novinare i istakao izvanredne uslove za rad u Petnici.

U Petnici se pripremaju sestre Stefanija i Katarina Čordaš-Draganov i Katarina Simonović iz Proletera (Zrenjanin), Milana Bašić i Tamara Vukanović iz Vojvodine (Novi Sad), Rebeka Repman iz Feniksa (Sombor), Mila Jovanović iz Banata (Kikinda) i Dragana Ivanović iz Partizana (Beograd).

Povezana vest:  PLIVANJE, EP MAĐARSKA, Anjel pobedio Bidermana i osvojio zlato

Na pripremama se nalaze i Stefan Čorak (Banat), Marko Jović i braća Miroslav i Bojan Udicki (Kikinda), Vladislav Paskaš i Igor Vulešević (Proleter), Todo Đurović (Beograd), Radomir Ašćerić (Vojvodina), Dejan Perišić (Novi Sad) i Marko Spasov (Dinamo, Pančevo).

Posle Balkanijade u Bugarskoj juniorska reprezentacija Srbije učestvovaće na Evropskom prvenstvu, od 14. do 18. jula, u Helsinkiju (Finska), kao i na Olimpijadi za mlade, od 6. do avgusta, u Singapuru.

Povezana vest:  VESLANJE, Čurugu najviše zlatnih odličja