francuska_treningRASPAD U TABORU FRANCUZA

Francuzi: Protivimo se izbacivanju Anjelke!

 

Francuski fudbaleri jednoglasno su dali podršku svome saigraču Nikolasu Anjelki koji je izbačen iz reprezentacije nakon što je izvređao selektora Rejmonda Domeneka.

Podsećamo, Anjelka se tokom poluvremena utakmice protiv Meksika (poraz Francuske 0-2), u 2. kolu Grupe A Svetskog prvenstva, žestoko posvađao sa Domenekom, upotrebivši pritom niz vulgarnih izraza. Kad je priča došla do novinara, reagovao je Francuski fudbalski savez (FFF), izbacivši napadača Čelzija iz reprezentacije.

Povezana vest:  Lazović: Zadovoljan sam pobedom nad Koprom

U nedelju su, preostali francuski reprezentativci odbili da treniraju, da bi posle toga izdali saopštenje.

-Svi igrači francuske reprezentacije, bez izuzetka, žele izraziti svoje protivljenje odluci FFF da isključi Nikolasa Anjelku. Žalimo zbog incidenta na poluvremenu utakmice protiv Meksika, ali još više žalimo što je to javno objavljeno budući da se radi isključivo o našoj stvari koja je deo uobičajenog života u vrhunskoj ekipi – stoji u saopštenju, uz dodatak:

Povezana vest:  Pelegrini: Nismo smeli da dozvolimo ovakav poraz

-FFF nije napravio ništa da zaštiti tim. Doneo je odluku na temelju novinskih napisa, bez konsultacija sa igračima.

Nakon što je kapiten Patrik Evra saopštio stručnom štabu odluku o odbijanju da se trenira, kondicioni trener Robert Duvern je besno bacio akreditaciju i napustio teren, dok je direktor reprezentacije Žan Louis Valentin podneo ostavku, poručivši da mu se sve gadi.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Vojvodina i Honved završili posao u gostima