Animirani film „Tajne avanture kućnih ljubimaca“ u režiji Jaroua Čenija i Krisa Renaua biće od sutra na redovnom repertoaru domaćih bioskopa u distribuciji „Taramaunta“, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u restoranu „McDonald’s“.

Pored sinhronizovane verzije, distributer je obezbedio i originalnu, netitlovanu, verziju, koja će se prikazivati samo u bioskopima „Sinepleks“ (Ušće) i Arena Sinepleks (Novi Sad).

U sinhronizaciji su učestvovali Marko Marković, Milan Čučilović, Milena Živanović, Jelena Stojiljković, Ivan Tomić, Bane Jevtić, Slaven Došlo, Danijel Sič, Bojan Lazarov, Milan Antonić, Dragan Vujić, Ivana Knežević, a reditelj sinhronizacije je Nikola Bulatović.

Bulatović je rekao da je ceo proces rada trajao sedam – osam meseci i da je u njemu učestvovalo 12 glumaca koji su dali svoj maksimum radeći na svakom liku.

Povezana vest:  Stigao je novi trejler igranog filma "DAMBO"

„Nisam imao mnogo posla sa glumcima, sve ih poznajem jako dugo. Sič i Tomić su moji drugovi sa klase. Sa ostalima sam radio, a sa njima i živeo četiri godine“, precizirao je Bulatović, dodavši da osim par intervencija, glumci su sve sami uradili.

On je naglasio da je reč o zanimljivom filmu i da je uveren da će imati veliku gledanost.

Marković je poručio da će biti zadovoljni ako publika bude bar upola uživala u filmu od onoga koliko su oni uživali dok su radili sinhronizaciju.

Povezana vest:  „Lord of the Dance 3D“ 10. oktobra u bioskopima „Cineplexx“ i „Vilin Grad“

Sič je ispričao da je njegov lik mali slatki zec sa velikom misijom da uništi sve vlasnike koji su napustili svoje kućne ljubimce.

„On je strašno emotivan i njegova nesreća proističe iz toga što je napušteno biće koje čezne za ljubavlju. Fasciniran sam originalnim glasom Kevina Harta koji je pozajmio glas Grudvici i morao sam dobro da se potrudim da budem na njegovom nivou“, rekao je Sič.

Tomić, koji je pozajmio glas Melu, entizijastičnom, radosnom, punom ljubavi i uvek spremnom na avanturu, kaže da su originalni glasovi životinja genijalno, izvenredno i originalno urađeni i dodao da su oni svoj posao radili sa velikom radošću, kreativnošću i razigranošću.

Povezana vest:  Nastavak Betmena dobio naziv

„Illumination Entertainment“ i „Universal Pictures“ sarađuju peti put u komediji koja prati dogodovštine mezimaca kada njihovi vlasnici odu u školu ili na posao.

Povodom početka redovne distribucije filma, od 12. avgusta u „McDonald’s“ restoranima biće dostupni „Happy meal“ obroci sa igračkama inspirisanim junacima.

Svaka od osam plišanih igračaka ima karakterističan izgled i izrađena je od materijala koji oslikava njihove posebne karaktere, pa tako svaka figurica pruža različit osećaj pod prstima.