koliba k1 fin

Film po knjizi „Koliba“

„Koliba“ Vilijema Pola Janga, knjiga koja je uzburkala čitalačke strasti i postavila nove rekorde na svetskim top-listama, uskoro će biti pretočena u film holivudske A produkcije.
Ulogu Meka tumači Sem Vortington, zvezda „Avatara“, a u ulozi Boga videćemo Oktaviju Spenser, dobitnicu Oskara.

„Bio je to dugačak i komplikovan put, ali moram priznati da sam neizmerno srećan onim što smo postigli“, istakao je autor romana „Koliba“. „Možda zvuči sebično, ali veoma sam uzbuđen što imam tu retku priliku da učestvujem u procesu snimanja. Kada se snima film po knjizi, autori često budu izostavljeni iz realizacije. Ipak, nakon brojnih razgovora sa divnim ljudima iz Holivuda, rečeno mi je da će moje mišljenje biti važan deo filma. Imajući sve to u vidu, ubeđen sam da će film verno preneti poruku i duh knjige.“

Povezana vest:  HARI POTER I RELIKVIJE SMRTI 2 dostupne kao BLU RAY, BLU RAY 3D i DVD izdanje

Film režira pisac i reditelj Stjuart Hezeldin.

Izdavačka kuća Laguna je 2009. godine objavila roman „Koliba“ koji je odmah postao bestseler. Vilijem Pol Jang je knjigu napisao kao dar svojoj deci ali je uz pomoć prijatelja ona pronašla put do čitalaca širom sveta.

Šestogodišnja Misi oteta je za vreme porodičnog letovanja, a dokazi da je verovatno svirepo ubijena pronađeni su u napuštenoj kolibi duboko u divljini Oregona. Četiri godine kasnije njen otac Mek dobija sumnjivu poruku, kojom ga neko, naizgled Bog, poziva da sledećeg vikenda dođe u tu kolibu. Uprkos zdravom razumu, on u mračno zimsko popodne stiže do kolibe i vraća se u svoj najgori košmar. Ono što će tamo zateći zauvek će ga izmeniti.
U svetu u kojem je vera sve manje važna, „Koliba“ se rve s bezvremenim pitanjem: „Gde je Bog u svetu ispunjenom neizrecivim bolom?“ Odgovori koje će Mek dobiti zapanjiće vas i možda preobraziti kao što su preobrazili njega. Poželećete da svi koje poznajete pročitaju ovu knjigu.

Povezana vest:  Festival italijansko-srpskog filma od 18. do 22. septembra u Beogradu uz dve svetske premijere