Ekipa Mercedesa uložila je danas žalbu zbog vožnje Maksa Verstapena iz Red Bula i načina njegove odbrane drugog mesta u duelu sa Luisom Hamiltonom, preneo je danas Skaj Sports.

Mercedes je naveo da je Verstapen u pretposlednjem krugu današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Japana vozio „nepravilno i na opasan način“ kada je branio drugo mesto od vozača Mercedesa Hamiltona.

Verstapen je zauzeo drugo mesto na stazi Suzuka ispred Hamiltona, koji je u poslednjih nekoliko krugova pokušavao da ga obiđe. Britanac je smanjivao zaostatak, a u pretposlednjem krugu u jednoj krivini je pokušao da obiđe holandskog tinejdžera ali je na kratko izleteo sa staze i izgubio šansu da ga pretekne.

Povezana vest:  FORMULA 1, Baton: Ne mogu da verujemi da smo toliko brži od Red Bulla

Očekuje se da Međunarodna automobilska federacija (FIA) neće doneti odluku do napredne trke, 23. oktobra u Ostinu u SAD.

U trci je pobedio vozač Mercedesa Niko Rozberg, a Hamilton osvajanjem trećeg mesta zaostaje 33 boda za klupskim kolegom u generalnom plasmanu.

Verstapen je posle trke izjavio da nikoga neće puštati.

„Nikome neću otvoriti vrata i reći – izvoli. Video sam da pokušava da me obiđe i odmah sam zatvorio vrata. Mislim da je bio dovoljno daleko da vidi da to nameravam da uradim“, rekao je Verstapen.

Povezana vest:  VN Turske, Luis Hamilton: Bio je to najbolji akcioni film, u 3D tehnici

Direktor Red Bula Kristijan Horner rekao je da je duel bio „čvrst ali pošten“.

„Maks će uvek ići ka unutrašnjoj liniji. Mislim da je to odlučio i pre nego što je bilo vreme za kočenje. Niste tu da propuštate druga vozila“, rekao je on.

Hamilton je posle trke rekao da „to sada više nije važno“.

Povezana vest:  Veberu treći trening na VN Belgije

„Gotovo je i idemo dalje“, rekao je trostruki svetski šampion.

Verstapen je ove godine u nekoliko navrata bio pod istragom sudija, ali nije kažnjen zbog opasne vožnje, dok je u trci u Italiji dobio upozorenje.