FUDBALSKA-LOPTANejmar ostaje u Santosu

 

Talentovani brazilski fudbaler Nejmar potpisao je novi, petogodišnji ugovor sa Santosom I tako okončao nagađanja da će karijeru nastaviti u Čelsiju. Engleski klub je navodno ponudio 20 miliona evra za 18-godišnjeg napadača, ali se Nejmar odlučio za ostanak u Brazilu i 1,2 miliona dolara vredan ugovor po sezoni.

-Bila je ovo teška odluka, ali Bog nam je dao mudrost i moć da donosimo takve odluke… Sam novac nije dovoljan za sreću – rekao je Nejmar novinarima pošto je produžio saradnju sa Santosom.

Povezana vest:  Podignuta optužnica zbog gađanja iz vazdušnog pištolja

Predsednik Santosa Luis Alvaro pohvalio je Nejmara zbog hrabre odluke I ocenio da ona predstavlja početak nove ere u kojoj najbolji brazilski fudbaleri neće već na početku karijera prelaziti u bogate evropske klubove.

-Izgradili smo novu mogućnost. Više ne prihvatamo ideju da su manje razvijene nacije prepuštene na milost i nemilost bogatim evropskim klubovima – istakao je Alvaro i najavio marketinšku kampanju koja bi za konačan cilj imala proglašenje Nejmara za najboljeg igrača planete u skorijoj budućnosti.

Povezana vest:  Đuru na pozajmici u Hamburgu

Nikada do sada to priznanje Svetske fudbalske federacije (FIFA) nije dobio igrač koji nastupa van Evrope. Nejmar je prošlog meseca debitovao za reprezentaciju Brazila I postigao gol u pobedi nad SAD od 2:0. Pomogao je Santosu da osvoji državni šampionat Sao Paula i Kup Brazila.

Santos je zato tražio obeštećenje od 35 miliona evra. Nejmar je na kraju odlučio da posluša savete brojnih poznatih ličnosti, među kojima i novog selektora reprezentacije Brazila Mana Meneseša, legendarnog Pelea, pa i brazilskog ministra sporta Orlando Silva, i ostane u matičnom klubu.

Povezana vest:  Dejli Miror: Aguero pauzira mesec dana