FUDBALSKA-LOPTANejmar ostaje u Santosu

 

Talentovani brazilski fudbaler Nejmar potpisao je novi, petogodišnji ugovor sa Santosom I tako okončao nagađanja da će karijeru nastaviti u Čelsiju. Engleski klub je navodno ponudio 20 miliona evra za 18-godišnjeg napadača, ali se Nejmar odlučio za ostanak u Brazilu i 1,2 miliona dolara vredan ugovor po sezoni.

-Bila je ovo teška odluka, ali Bog nam je dao mudrost i moć da donosimo takve odluke… Sam novac nije dovoljan za sreću – rekao je Nejmar novinarima pošto je produžio saradnju sa Santosom.

Povezana vest:  Uefa kaznila Steauu, Debrecin i Maribor

Predsednik Santosa Luis Alvaro pohvalio je Nejmara zbog hrabre odluke I ocenio da ona predstavlja početak nove ere u kojoj najbolji brazilski fudbaleri neće već na početku karijera prelaziti u bogate evropske klubove.

-Izgradili smo novu mogućnost. Više ne prihvatamo ideju da su manje razvijene nacije prepuštene na milost i nemilost bogatim evropskim klubovima – istakao je Alvaro i najavio marketinšku kampanju koja bi za konačan cilj imala proglašenje Nejmara za najboljeg igrača planete u skorijoj budućnosti.

Povezana vest:  Milan Jovanović: Moj ceo ugovor samo da Srbija ode na EURO

Nikada do sada to priznanje Svetske fudbalske federacije (FIFA) nije dobio igrač koji nastupa van Evrope. Nejmar je prošlog meseca debitovao za reprezentaciju Brazila I postigao gol u pobedi nad SAD od 2:0. Pomogao je Santosu da osvoji državni šampionat Sao Paula i Kup Brazila.

Santos je zato tražio obeštećenje od 35 miliona evra. Nejmar je na kraju odlučio da posluša savete brojnih poznatih ličnosti, među kojima i novog selektora reprezentacije Brazila Mana Meneseša, legendarnog Pelea, pa i brazilskog ministra sporta Orlando Silva, i ostane u matičnom klubu.

Povezana vest:  Najjače lige Evrope žele ujedinjenje protiv novih predloga FIFA