bojana_jovanovski_kzn_sportkafe (1)BOJANA JOVANOVSKI NAJUSPEŠNIJA SRPSKA JUNIORKA SUMIRALA 2009. GODINU I NAJAVILA NOVE USPEHE

Sanjam Rolan Garos

 

Odrasla je na beogradskom asfaltu, roditelji su se borili za svaki njen trening, bodrili je i sada Bojana Jovanovski sigurnim koracima ide ka prvih 100 na WTA listi. Srpska reprezentativka, još uvek juniorka, u drugoj polovini sezone ostvarila je nekoliko odličnih rezultata i stigla do 150. mesta na planeti. Posle Jelena Janković i Ane Ivanović Bojana će naredne godine ući u prvih 100 a želja joj je da napravi što bolji rezultat.

– Početak godine nije baš bio sjajan, nisam imala dobre rezultate. Prekretnica je bio Ju Es open. Tu sam ušla u treći krug kvalifikacija i malo mi je nedostajalo da uđem u glavni žreb. Tada sam shvatila da mogu da se nosim sa vrhunskim igračicama. Drago mi je što sam sada među 150 najboljih teniserki na svetu – istakla je Jovanovska.

U poslednjih mesec i po dana 18- godišnja imala je nekoliko sjajnih ostvarenja na ITF turnirima. Igrala je finale u Indiji, gde je poražena od Japanke Fudživare, a isti domet je imala i u Japanu, kada je u odlučujućem meču poražena od Kimiko Date. Godinu je zaokružila polufinalom u Dubaiju.

Povezana vest:  Đoković: Dve uzastopne titule razlog za samopouzdanje

– Najupečatljiviji utisak mi je finale protiv Kimiko Date. Bio je to prvi put da sa druge strane mreže imam teniserku koja je nekada bila među deset na svetu. Izgubila sam taj meč, ali sam dosta naučila. Nisam daleko od najboljih, potrebno je još iskustva i napretka u fizičkoj pripremi da bih mogla ravnopravno da se nosim sa njima.

Treći reket Srbije planira da u 2010. godini odigra što više VTA turnira.

– Volela bih da debitujem na gren slemovima. Prvu priliku imaću na Australijskom openu u Melburnu početkom godine – istakla je Jovanovska i dodala – Neću imati vremena za neke posebne pripreme. Odmah posle Australije ide meč Fed kupa protiv Rusije, a zatim i nove obaveze i turniri. Nemam neki poseban renking za cilj, važno je samo da igram što više protiv najboljih igračica sveta.

Povezana vest:  Švajcarska osvojila Dejvis kup prvi put u istoriji

Na pitanje koji gren slem turnir bi volela da osvoji, Bojana, koja će sutra postati punoletna, kaže.

– Beton mi najviše odgovara, ali sanjam titulu na Rolan Garosu. Nekako mi je najveći izazov da trijumfujem na šljaci.

Jovanovska je iskoristila priliku da zahvali svim ljudima koji su joj do sada pružali podršku.

– Od sponzora tu su kompanije „Knjaz Miloš“, „Delta sport“ i „Dominus“. Tu je naravno i moj klub Partizan. Ne mogu da nađem prave reči da se odužim predsedniku Dušanu Grujiću, za sve što je uradio za mene. Veliko hvala i mom kondicionom treneru Ivanu Dimitrijeviću, porodici i najviše ocu Zoranu, mom treneru, koji je sa mnom od početka karijere.

A želje u Novoj godini su:

– Pre svega da me zaobiđu povrede. To je najvažnije, a volela bih i da se ostvari jedan od mojih snova – zaključila je Jovanovska.

 

Puna Arena i pobeda

Bojana Jovanovski nalazi se, uz Jelenu Janković, Anu Ivanović i Anu Jovanović, na spisku reprezentativki koje će igrati u meč FED kupa protiv Rusije početkom februara.

Povezana vest:  FED CUP 2012, Ivanovićeva: Na korak od sna

– Radujem se tom duelu. Nezahvalno je prognozirati rezultat, jer su Ruskinje jak kvalitetan protivnik, bez obzira u kom sastavu da dođu. Mnogo toga će zavisiti od toga kako će najbolje igračice odigrati Australijski open. Očekujem punu „Arenu“ i nadam se našoj pobedi – rekla je Jovanovska

 

bojana_jovanovski_kzn_sportkafeGrujić: Dijamant za dijamant

Dušan Grujić, predsednik Partizana, uručio je poklon Bojani za 18. rođendan.

– Dijamant zaslužuje dijamant. Bojana je sjajno dete, sjajna igračica i pored svih obaveza sjajan đak. Ove godine je napravila veliki skok, a očekujem da sledeću godinu završi između 50. i 60. mesta. Do sada smo se radovali njenim pobedama i nema razloga da tako ne bude u budućnosti – istakao je Grujić.

Prvi čovek crno – belih zahvalio se i Teniskom savezu Srbije, što je pomogao Bojani oko avio karata, kao i mesta za trening.