Novi selektor muške rukometne rezprezentacije Srbije je Nenad Peruničić, odlučio je danas Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije.

Kako je saopštio Savez, bivši reprezentativac i dugogodišnji trener Crvene zvezde obavljaće posao selektora u naredne četiri godine.

Navedeno je da je Peruničić jednoglasno izabran i da za njegovo imenovanje ima mnogo razloga, medju kojima i to što je bio član generacije koja je osvojila tri medalje na velikim takmičenjima.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Trener Brazila: Danci žele osvetu

Predsednik Upravnog odbora RSS Božidar Djurković ocenio je da je Peruničić kompetentan i rekao da veruje u njega.

„Dugo godina je u Srbiji, radi sedam godina u Crvenoj zvezdi, ali i uz probleme kluba koji su nam svima poznati. Kao trener se isklesao i očeličio. Na novom smo početku. Ekipa koja je igrala baraž sa Portugalcima, uz popunu, kadete i juniore koji dolaze, ima perspektivu u naredne četiri godine. Nenad ima želju da se dokaže. Uz pomoć i podršku Ljubomira Obradovića, savetodavnu i koordinatorsku, možemo dobiti dobrog trenera“, naveo je on.

Povezana vest:  SP ZA ŽENE 2013, Bojan Perić: Samo nebo je granica! Pobedićemo i Brazil!

Selektor ženske reprezentacije Srbije Ljubomir Obradović izabran je za koordinatora muških reprezentativnih selekcija.

Upravni odbor odlučio je da novčano nagradi Obradovića za plasman muške reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj. On je u junu prihvatio da vodi mušku selekciju i posle šest godina obezbedio plasman na SP.

Takodje, nagradjeni su i stručni štabovi kadetske i juniorske reprezentacije za plasmane na Svetska prvenstva osvajanjem osmih mesta na Evropskim prvenstvima u Hrvatskoj i Sloveniji, kao i analitičar nacionalnih selekcija.

Povezana vest:  EP 2016, Lazarov hvali igru Srbije, ali očekuje pobedu Makedonije