jevtic_vojvodinaSUPERLIGA MUŠKARCI

 

Trener Vojdodine Darko Jevtić: Početak koji obećava

 

Pred treće superligaško kolo u konkurenciji muškaraca, razgovarali smo sa trenerom novosadske Vojvodine Železničara, Darkom Jevtićem. Novosađani su prva dva kola, i pored teškog rasporeda, ostavili dobar utisak, pobedili Metaloplastiku na svom parketu i sa dozom samopouzdanja dočekuju naredne izazove.

 

Dobro ste počeli sezonu. Vojvodina će i ove godine biti ozbiljan klub u srpskom elitnom društvu?

 

– Trudimo se da održimo nivo, što se tiče Srbije. Rezultatski je možda moglo i bolje, ali smo, pre svega, zadovoljni igrom. Odigrali smo dobru utakmicu protiv šampiona u Lazarevcu, a odličnu u Novom Sadu, gde smo porazili Metaloplastiku, i ona bi trebalo da nam bude putokaz za dalje mečeve.

 

Iako niste u prvom krugu favorita u borbi za titulu, ponovo uzimate bodove ekipama, koje se bore za sam vrh?

Povezana vest:  Tigrice i u novoj godini u starom ritmu

 

– Još će vremena trebati Vojvodina da stasa, prvo u klub. Mislim da smo kao tim, vredni visokih rezultata u ovakvoj Super ligi, ali će klub, pre svega, po materijalnim pitanjima, morati još da radi, ne bi li se uključili u borbu za sam vrh. Ove godine smo napravili lep, atraktivan tim. Poštujemo novosadsku publiku, koja voli rukomet, koji igramo, tako da očekujem da i ova sezona bude uspešna.

 

Šta podrazumeva uspešna sezona ove godine? Prošle sezone vam je malo falilo za plasman u Evropu.

 

– Prošle godine nam je falio jedan bod za treće mesto. Uspešna sezona je biti na nivou prošle, da ne budemo ispod šestog mesta. Ako uspemo da dovedemo još jednog igrača do decembra, možda se čak uključimo i u borbu za Evropu, mada bi u ovakvim vremenima, to bio pravi iskorak za nas.

Povezana vest:  Veselin Vuković: Probaćemo da pobedimo svakog na EP

 

Ko su ekipe koje konkurišu za titulu?

 

– Tri najbolje ekipe su Crvena zvezda, Partizan i Kolubara. Zvezda je imala hendikep, zato što je Igor Butulija propustio prvi deo priprema zbog obaveza sa juniorima i kako vreme odmiče, Zvezda će biti sve bolja. Kolubara i Partizan su ozbiljne, profesionalne ekipe. U čitavoj toj priči, malu prednost dajem Partizanu, koji je napravio vrhunski spoj mladosti i iskustva.

 

U trećem kolu idete na „najtopliji“ teren u srpskoj eliti – Kuršumliju. Planinka je i na gostovanjima pokazala da može biti nezgodna.

 

– Mislim da imaju najbolji sastav u poslednjih nekoliko godina, dolaskom Kocića i Veljkovića. Nezgodni su na njihovom terenu. Dosta toga zavisi i od Vojvodine. Ako pružimo igru iz prva dva kola, mislim da možemo pobediti.

Povezana vest:  Rukometaši otputovali za Poljsku, Cvetković optimista

 

Komentar ostalih parova trećeg kola:

 

Priboj – Naisus

Susret dve ekipe koje su imale velikih promena u sastavima preko leta. Sve je otvoreno, pa i da bude nerešeno.

 

Dinamo – Radnički

Radnički je stasao u ozbiljan klub. Imaju ozbiljan tim, Grad je stao iza njih. Mislim da su veliki favoriti u Pančevu.

 

Jugović – PKB

Još jedna otvorena utakmica. Jugović je opterećen povredama, ali obodren pobedom u Požarevcu, dok su Beograđani startovali sa dve pobede. Dajem malu prednost domaćinu.

 

Crvenka – Pokarevac

Duel dve ekipe, koje će se naći u donjem delu tabele i boriti za opstanak. Požarevac je napravio veliki brejk u Pančevu, dok Crvenka igra dobro pred svojim navijačima i verujem da će doći do nova dva boda.