francuska_spanija

EP SRBIJA 2012

Španci iznenadili Francusku na startu EP

 

Rukometaši Španije pobedili su večeras u Novom Sadu Francusku sa 29:26 i tako već u prvom meču Grupe C iznenadili vladajuće olimpijske i svetske šampione. Posle početnih odmeravanja snaga i rezultata 3:3, Španci su prešli u vođstvo koje su uspeli da sačuvaju do kraja meča i pored neizvesne završnice.

Povezana vest:  EP ŽENE 2012, Danska osvojila 5. mesto na EP u Beogradu

Španci su najveću prednost imali u 38. minutu, kada su serijom od 4:0 došli do pet pogodaka razlike. Ipak, Francuzi su uspeli da smanje prednost na dva gola deset minuta pre kraja, ali su Španci sa igračem nanje postigli dva vezana gola I ponove stekli značajnu prednost. U finišu utakmice igralo se gol za gol a Francuska se opet serijom od tri gola primakla na gol razlike nešto više od minut do kraja meča.

Povezana vest:  Selektor rukometašica: Ogromna prilika da se uđe u istoriju

Onda su Španci posle jednog dugačkog napada uspeli da iznenade Francusku odbranu, pa je Kristijan Ugalde ostao sam i lako pogodio mrežu. Do kraja, Francuzi su ishitreno šutirali da bi Španija iz kontre postavila konačan rezultat.

Španija je igrala raznovrsno u napadu, a čak 12 rukometaša „crvene furije“ upisalo se u listu strelaca. Najefikasniji su bili Alberto Entrerios i Hoan Kaneljas sa po četiri gola. Kod Francuza najbolji je bio Žerom Fernandez sa sedam golova, dok je Lik Abalo postigao šest. U drugom meču grupe C kasnije večeras sastaju se Mađarska i Rusija.

Povezana vest:  EP 2016, Nemačka novi evropski prvak