predrag perunicic jan 2013

EP DANSKA 2014

Predrag Peruničić: Ništa nije izgubljeno, možemo sa Francuzima

Državni sekretar za sport u Vladi Srbije Predrag Peruničić stigao je u Arhus da bodri rukometnu reprezentaciju na prvenstvu Evrope, a posle poraza od Rusije ocenio je da „ništa nije izgubljeno“.
On smatra da nacionalni tim u odlučujućem meču može da pobedi Francusku i izbori plasman u drugi krug šampionata u Danskoj.
-Setimo se prošlog evropskog prvenstva, kada je Danska otišla u drugu fazu bez bodova, pa osvojila šampionat. Nista nije nemoguće, iskreno sam ubeđen da imamo šansu da pokazemo snagu i da možemo da se borimo s najboljima, a to je selekcija Francuske – rekao je Peruničić.
-Većina naših reprezentativaca igra u velikim evropskim klubovima, prošli su mnogo mečeva kakav je ovaj sa trikolorima i to će im biti samo motiv više. Ne možemo da se bavimo kalkulacijama u mecu Rusija – Poljska, naš zadatak je najmanje bod protiv Francuza i treba da stremimo ka tome – poručio je Peruničić, dok je reprezentativac Rajko Prodanović istakao da su svi svesni šta donosi pobeda protiv Francuske.
-Moramo da igramo maksimalno angažovano, za svaku loptu, svaki napad i odbranu. Ne smemo da lako primamo golove, biće važno da imamo raspoložene golmane. Francuzi na svakoj poziciji imaju fantasticne igrace, ali izginućemo na terenu da pobedimo i odemo dalje – kazao je Prodanović.
Draško Nenadić naveo je da su posle poraza od Rusije sumirani utisci i da je zaključak da je pobeda nad Francuzima jedina opcija za plasman u drugi krug šampionata.
-Od starta moramo da izađemo jako fokusirani u segmentu odbrane, da pomognemo nasim golmanima. Analiziraćemo njihovu igru, nisu vanzemaljci, desilo im se da su jedva dobili Poljsku. Mi samo moramo da damo sve od sebe, da budemo kompaktni i odgovorimo zahtevima selektora – poručio je Nenadić.
Francuski reprezentativac Nikola Karabatić podsetio je da je predstojeća utakmica značajna za obe ekipe.
-Ako izgubimo, moguće je da uđemo u drugi krug sa samo dva boda, a želimo sa četiri. Znamo da će Srbija dati sve od sebe, jer mora da pobedi, i biće jako težak meč. Ima igrače koji mogu da odluče utakmicu, tu mislim na Vujina, Ilića i Petra Nenadića, to je velika opasnost za nas – rekao je Karabatić.
Utakmica poslednjeg trećeg kola C grupe prvenstva Evrope između Srbije i Francuske igra se sutra u Arhusu od 20.15 sati.

Povezana vest:  Srbija u prvoj fazi EP u Beogradu