goran_kreclovicKreclović: Podržavamo IHF da dobijemo SP 2013. godine

 

Pomoćnik ministra omladine i sporta Goran Kreclović izjavio je danas da Ministarstvo podržava želju IHF-a da Srbija bude domaćin Svetskog prvenstva za rukometašice 2013. godine. Predsednik Svetske rukometne federacije (IHF) Hasan Mustafa je u dvodnevnoj radnoj poseti Beogradu.

Predsednik IHF-a razgovarao je sa predsednikom Olimpijskog komiteta Vladom Divcem i ministarkom omladine i sporta Snežanom Samardžić Marković. Posetu je iskoristio i da uruči priznanje najboljoj igračici svih vremena Svetlani Kitić.

Povezana vest:  Vuković: Nismo ponovili odbranu sa EP u Beogradu

-Pričalo se o tome – šta može da uradi Ministarstvo i Rukometni savez na popularizaciji rukometa, pre svega ženskog rukometa. Teme su bile akcije koje će imati Rukometni savez uz podršku IHF-a i želja IHF-a da 2013. godine Srbija bude domaćin Svetskog prvenstva za žene – rekao je Kreclović agenciji Beta.

Prema njegovim rečimam, ministarka je objasnila šta su aktivnosti ministarstva u delu promocije sporta i rukometa kao najpopularnijih sportova.

Povezana vest:  Brković: Verujem u pobedu protiv Rusa

-Na kraju, zamolila je predsednika IHF-a da preko našeg nacionalnog saveza uputi zvaničan zahtev gde će se onda uz pomoć Vlade Republike Srbije i samog Ministarstva doneti odluka o domaćinstvu Srbije – rekao je Kreclović.

On je istakao da bi organizacija još jednog velikog rukometnog takmičenja u Srbiji bila „velika inekcija rukometu i ženskom sportu“.

Povezana vest:  Reprezentativci se okupljaju u ponedeljak

-Želeo bih da Srbija dobije organizaciju Svetskog prvenstva za rukometašice 2013. godine. To bi bio neki normalan sled, nekakav splet srećnih okolnosti, jer će Srbija biti domaćin Evropskog prvenstva za rukometaše 2012. godine – rekao je Kreclović.

PHOTO: ataimages.rs