Proteklog vikenda, održana je audicija za novu predstavu za mlade Malog pozorišta „Duško Radović“ – UTOPIJA.

Kako zbog trenutne epidemiološke situacije audicija nije mogla biti održana u pozorištu kako je planirano, autorski tim predstave razgovore sa prijavljenim kandidatima obavio je putem Zoom aplikacije. Za audiciju se prijavilo 48 mladih, a rezultati prvog kruga selekcije biće objavljeni za dva dana.

Povezana vest:  Otvorena izložba "Carski darovi" u Muzeju 25. maj

U prvoj fazi rad na projektu će se odvijati online dok se ne ostvare uslovi za nastavak rada na sceni.

Autorski tim koji je realizovao audiciju činili su: Ivan Baletić (pozorišni reditelj), Tijana Grumić (dramska spisateljica), Pol Marej (dramski pedagog), Violeta Goldman (glumica i psihodramski psihoterapeut pod supervizijom) i Anica Ražnatović (filmskia rediteljka).

„Bilo mi je iskreno zadovoljstvo da se upoznam sa jednom generacijom koju ne poznajem dovoljno dobro. Susret sa ovim mladim ljudima učvrstio je moju veru u važnost društvenog, generacijskog i međugeneracijskog dijaloga, koji pokušavamo da započnemo ovim projektom.“
Ivan Baletić, pozorišni reditelj

Povezana vest:  Otvorena izložba „Nije za preprodaju“ u Prodajnoj galeriji „Beograd“

„Bilo mi je zadovoljstvo da upoznam ovako entuzijastičnu grupu mladih ljudi, koji imaju želju da zajedno stvorimo nešto značajno“.
Paul Murray, dramski pegagog

„Pripremni rad na ovoj predstavi, uključujući i upravo završenu audiciju, dao mi je veru u to da će pozorište uspešno prevazići prepreke pred kojima se našlo. Radujem se onome što ćemo zajedno stvoriti.“
Tijana Grumić, dramska spisateljica i dramaturškinja

Povezana vest:  Seviljski berberin premijerno 17. aprila

„Ohrabrujuće je započeti nešto ukorenjeno u nadi u vremenima kao što su ova.“
Anica Ražnatović, filmska rediteljka