Djule i Srba sa ponosom primili nagradu Sajma knjiga 2014Van Gogh Tragovi prošlosti – najbolja foto-monografija Sajma knjiga 2014.

Članovi grupe Van Gogh su ove godine, pored druge po redu prestižne MTV nagrade za najbolji bend u regionu, dobili još jedno veoma važno priznanje – stereografija Van Gogh „Tragovi prošlosti“ Zvonimira Đukića Đuleta i Srboljuba Radivojevića Srbe, u izdanju „Lagune“, proglašena je za najbolju foto-monografiju na Sajmu knjiga 2014.
Renomirani, stručni žiri Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije i Beogradskog sajma u obrazloženju svoje jednoglasne odluke je istakao da je foto-monografija Van Gogh „Tragovi prošlosti“ ovo prestižno priznanje dobila, pored ostalog, zahvaljujući vrhunski profesionalnom i kreativnom dizajnu dizajnera Nemanje Vujića.
„Osvetljenje i pozadina savršeno odgovaraju duhu muzike ovogodišnjeg laureata MTV-a. Bilo je dovoljno da se nasumično testira tek delić spakovanog sadržaja da bude jasno: iskorak iz tradicije – bar kad je reč o domaćim knjigama. Dizajn i kompozicija u svakom detalju odgovaraju sličnim izdanjima u visokorazvijenoj izdavačkoj industriji na Zapadu. Dovoljno je samo pomenuti izuzetnu dizajnersku selekciju vrhunskih autorskih fotografija (građu je činilo više od 30.000 fotografija!) naših u svetu priznatih fotografa: Nebojše Babića, Aleksandra Kujučeva, Milovana Kneževića, Brajana Rašića, Dunje Dopsaj i drugih“ istaknuto je u obrazloženju, a članica žirija Vesna Milanović je primetila: „Za fanove se nije štedelo“. Zvonimir Đukić je zahvalio žiriju i tom prilikom izjavio: „Velika nam je čast da smo, u zaista ozbiljnoj konkurenciji, među velikim brojem nominovanih, baš mi dobili nagradu. Ova stereografija prati razvojni put jednog dečačkog sna. Ovo je knjiga koja na našu veliku radost i insistiranje nikada neće doživeti drugo izdanje, a samim tim, po mišljenju mnogobrojnih fanova grupe Van Gogh, knjiga ima kolekcionarsku posebnost“.
Članovi grupe Van Gogh još jednom su pokazali da u svakom segmentu svoga rada i dostignuća posebnu i najveću pažnju posvećuju svojim fanovima i zato će sve nagrade proslaviti sa svojojm publikom na beogradskom koncertu 11. decembra u Hali sportova.

Povezana vest:  Stari znanci na 54. i 55. Bitefu