Intrigantan istorijski roman pun snažnih emocija! Draguljar će oduševiti čitaoce koji uživaju u pričama o životima velikih ličnosti iz prošlosti.

Radnja ovog romana smeštena je u raskošnu Barselonu s kraja XIX veka, a glavni junak je Bernat, mladić koji radi u draguljarskoj radionici svog oca. Budući da je za taj zanat obučavan još od malih nogu, nada se svetloj budućnosti u brušenju dragog kamenja. Ali u njegovom životu dogodiće se nagli preokret kada upozna Izabelu, kćerku osiromašenog aristokrate, koji objavljuje da će ruku svoje kćeri dati onome ko mu ponudi najveći dijamant ikada viđen.

Povezana vest:  Dan Vilijama Barouza u Domu omladine

Ona je moja kći. Moje najdragocenije blago. Moj dragulj. Predaću je samo onom ko mi donese dijamant dostojan njene lepote.

Od uzbudljive Barselone do užurbanog Amsterdama i njegovog tržišta dijamanata, od Holandije do Južne Afrike, od Kejptauna do veličanstvenih rudnika u Kimberliju, gde sve vrvi od robova, preko zastrašujuće pustinje Karu, draguljar će proputovati taj zadivljujući svet, i živopisan i okrutan, zajedno sa nemilosrdnim markizom od Terase i ljupkom robinjom Etvedom.

Povezana vest:  "Pogasite sve i zasijaće život" Marka Levija u prodaji od 25. avgusta

„Sjajna knjiga prepuna avanture, istorije, romanse.“ – El Mundo

Draguljar će vas upoznati sa zavodljivim svetom dijamanata i provesti vas kroz njegovu raskoš i užase koji je prate. Poručite knjigu već danas putem sajta www.vulkani.rs i uživajte!