Proteklog vikenda, održana je audicija za novu predstavu za mlade Malog pozorišta „Duško Radović“ – UTOPIJA.

Kako zbog trenutne epidemiološke situacije audicija nije mogla biti održana u pozorištu kako je planirano, autorski tim predstave razgovore sa prijavljenim kandidatima obavio je putem Zoom aplikacije. Za audiciju se prijavilo 48 mladih, a rezultati prvog kruga selekcije biće objavljeni za dva dana.

Povezana vest:  Novi roman Slobodana Stanišića: Tango na sedmom nebu

U prvoj fazi rad na projektu će se odvijati online dok se ne ostvare uslovi za nastavak rada na sceni.

Autorski tim koji je realizovao audiciju činili su: Ivan Baletić (pozorišni reditelj), Tijana Grumić (dramska spisateljica), Pol Marej (dramski pedagog), Violeta Goldman (glumica i psihodramski psihoterapeut pod supervizijom) i Anica Ražnatović (filmskia rediteljka).

„Bilo mi je iskreno zadovoljstvo da se upoznam sa jednom generacijom koju ne poznajem dovoljno dobro. Susret sa ovim mladim ljudima učvrstio je moju veru u važnost društvenog, generacijskog i međugeneracijskog dijaloga, koji pokušavamo da započnemo ovim projektom.“
Ivan Baletić, pozorišni reditelj

Povezana vest:  Dogovori sa Nikitom Mihalkovim o gostovanju u Narodnom pozorištu u Beogradu

„Bilo mi je zadovoljstvo da upoznam ovako entuzijastičnu grupu mladih ljudi, koji imaju želju da zajedno stvorimo nešto značajno“.
Paul Murray, dramski pegagog

„Pripremni rad na ovoj predstavi, uključujući i upravo završenu audiciju, dao mi je veru u to da će pozorište uspešno prevazići prepreke pred kojima se našlo. Radujem se onome što ćemo zajedno stvoriti.“
Tijana Grumić, dramska spisateljica i dramaturškinja

Povezana vest:  Predstavljena ilustrovana zbirka pesama o legendarnom srpskom junaku Marku Kraljeviću

„Ohrabrujuće je započeti nešto ukorenjeno u nadi u vremenima kao što su ova.“
Anica Ražnatović, filmska rediteljka