brod_u_boci

,,BROD U BOCI“ prva samostalna izložba u Beogradu autora Ivana Bate Šokčića

Uz pomoć Rotaract kluba Beograd i podršku Narodne banke Srbije, autor jedinstvene zbirke od devedesetdevet brodova u boci održaće prvu samostalnu izložbu u Beogradu. Postavka Brod u boci je jedinstvena zbirka dela, samim tim što je autor usamljenik u ovoj oblasti umetničkog stvaralaštva.

Ivan Bata Šokčić rođen je 1952.god. na Paliću, gde i danas živi i stvara.

Povezana vest:  55. SAJAM KNJIGA, Slovačka i Holandija prvi put na Sajmu knjiga u Beogradu

Po struci metalac, Bata je oduvek pokazivao sklonosti prema ručnom radu, a posebno prema obradi drveta. Ovom vrstom umetnosti u svetu bavi se veoma mali broj ljudi, a na prostoru Balkana, jedan je od retkih. Učesnik više kolektivnih izložbi lokalnog i međunarodnog karaktera, organizator pet samostalnih izložbi, sa svojom dragocenom kolekcijom brodova u boci odlučuje se na najveću samostalnu izložbu, koju će pokloniti stanovnicima, posetiocima i prijateljima Beograda.

Povezana vest:  Leto sa stilom uz Vulkanove knjige

Postavka se sastoji od devedesetdevet boca različitih veličina i oblika, čiji je prateći program izložba fotografija Bojana Tešanovića i Bojane Jurić na temu radova Ivana Bate Šokčića.

Izložba je otvorena za posetioce do 19.5.2012.god., posle koje će na aukcionoj prodaji deset radova, sam autor, donirati u dobrotvorne svrhe.

 

 

 

 

 

Povezana vest:  'Put oko sveta' večeras u Narodnom pozorištu