darko_stanic_srb_danska

Stanić: Nismo sumnjali u plasman na Olimpijske igre

 

Golman rukometne repezentacije Srbije Darko Stanić rekao je danas da nijednog trenutka nije sumnjao da će nacionalni tim izboriti plasman na Olimpijske igre u Londonu.

-Nijednog trenutka nismo sumnjali u odlazak na Olimpijske igre, ni posle utakmice sa Poljskom. Verovali smo u to. Svi zajedno smo u sobi pratili utakmicu Španija – Poljska, ceo hotel se tresao od navijanja – rekao je Stanić po dolasku na aerodrom Nikola Tesla.

Povezana vest:  Marsenić: Nema karantina i policijskog časa u Nemačkoj

Najbolji srpski rukometaši stigli su u Beograd, ali ne u kompletnom sastavu, jer su mnogi igrači morali da se vrate u matične klubove. Predvođeni selektorom Veselinom Vukovićem stigli su Darko Stanić, Rajko Prodanović, Marko Vujin, Rastko Stojković, Dragan Marjanac, Dobrivoje Marković i Miloš Kostadinović.

-Selektor Vuković nam je i pre početka pričao da je sam uspeh otići na Olimpijske igre, a mi smo i u tome uspeli – rekao je Vujin.

Povezana vest:  EP DANSKA 2014, Hrvatska lako pobedila Rusiju, Francuska ubedljiva

Desno krilo Rajko Prodanović nije mogao da sakrije oduševljenje obezbeđivanjem olimpijske vize.

-Ne mogu da verujem da putujemo u London, da ćemo biti na najvećoj sportskoj smotri. Ipak, planovi moraju da sačekaju do leta, još je to daleko – rekao je Prodanović.

Žreb za olimpijski turnir zakazan je za 30. maj od 18.30 sati, a Srbija je svrstana u treći šešir sa selekcijom Mađarske.

Povezana vest:  Rukometašice Srbije u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj