Inid Blajton, jedna od najuspešnijih autorki za decu svih vremena, napisala je više od sedamsto knjiga, koje su prevedene na više od četrdeset jezika, a među najvoljenijima su knjige iz serijala Avanture. Serijal je doživeo dve televizijske i jednu filmsku adaptaciju i oduševio porodice širom sveta, a sada je pred vama poslednja knjiga – Pet prijatelja u poslednjoj avanturi.

Iako je namenjena čitaocima uzrasta od sedam do devet godina, knjiga će podjednako oduševiti sve čitaoce, one koji su dovoljno odvažni da se upuste u poslednju, najuzbudljiviju avanturu do sada!

Povezana vest:  Od sutra do 13.jula deseti Međunarodni festival orgulja

Čuvena petorka kreće u potragu za kradljivcem rukopisa poznatog naučnika. Krenite u avanturu sa Džulijanom, Dikom, En, Džordž i Timijem i uživajte čitajući o njihovim zgodama i nezgodama!

Pet prijatelja kampuje nedaleko od kuće uvaženog naučnika baš kad njemu ukradu supertajna dokumenta iz pažljivo zaključane kule. Kreću u potragu za krivcem, ali vreme ističe. Da li će čuvena petorka u tome uspeti pre nego što profesorove tajne budu razotkrivene?

Povezana vest:  Sajam knjiga Kreativnog centra od 22. oktobra do 5. novembra

Priče Inid Blajton o prijateljstvu i pustolovinama okupiraju pažnju mališana širom sveta i posle više od pedeset godina. Uz neponovljive likove koje je stvorila rasle su i rastu generacije čitalaca.

Ne propustite priliku da svom detetu priredite nezaboravnu avanturu, jedinstveno čitalačko iskustvo i trenutke uz knjigu koju će dugo pamtiti. Roman Pet prijatelja u poslednjoj avanturi možete poručiti putem sajta www.vulkancic.rs.

Povezana vest:  Otvaranje Izložbe POGLED NA FRANCUSKO-BELGIJSKI STRIP