promocija_moja_kravica_bez_laktozeImlek predstavio nove mlečne proizvode bez laktoze

 

Kompanija Imlek predstavila je danas dva nova mlečna proizvoda Moja kravica jogurt bez lakotoze i Moja kravica jogurt bez lakotoze sa jagodom, namenjenim prevashodno  osobama netolerantnim na laktozu.

U savremenoj medicini sve više je zabeleženih oblika netolerancije na laktozu, mlečni šećer, koji je dominantno prisutan u mlečnim proizvodima. Neke osobe ne podnose ni najmanju količinu laktoze u ishrani. Konkretno, u našem regionu više od polovine stanovništva je u određenoj meri netolerantno na laktozu i to je pojava koja je u izuzetnoj progresiji.

Povezana vest:  Lady’s bowling night za „Slatkiša i ubicu“

Za razvijanje ove vrste proizvoda smo se odlučili iz dva razloga. Prvi je postojanje velikog broja osoba koje su osetljive na mlečni šećer-laktozu i koje sbog svoje intolerancije ne bi smele da konzumiraju mleko i mlečne proizvode. Drugi razlog je da sve osobe sa godinama gube toleranciju na laktozu i postaju osetljive na mlečni šećer u mlečnim proizvodima, a to im naravno otežava konzumaciju omiljenih proizvoda. Mleko bez laktoze koje se nalazi u našoj paleti proizvoda uz novi  jogurt bez laktoze omogućavaju da i deca i odrasli nesmetano da uživaju u ovim proizvodima, a da pri tom nemaju negativne posledice – izjavila je Marta Jelavčić, brend menadžer kategorije kiselo-mlečnih proizvoda.

Povezana vest:  Poznati otkrili Prima čaroliju

Iz tog razloga, osluškujući potrebe savremenog potrošača, kompanija Imlek je, kao lider na tržištu, u svoju paletu proizvoda uvrstio ova dva nova mlečna proizvoda, kako bi potrošači neotporni na laktozu mogli nesmetano da uživaju u svojim omiljenim mlečnim proizvodima.

-Organizam netolerantan na laktozu, njenim unosom počinje da pati od otežanog varenja, bolova u stomaku i bolne nadutosti.

Glavni izvori laktoze su mleko i mlečni proizvodi. S druge strane 70% neophodnog dnevnog unosa kalcijuma se osigurava ovom grupom namirnica, a  jednostranim izbacivanjem mleka i mlečnih proizvoda iz ishrane povećava se rizik od preloma, osteoporoze i hipertenzije, te ugrožava unos drugih esencijalnih nutrijenata prisutnih u mleku, kao što su proteini i vitamin B2.Iz tog razloga je  konzumacija mleka i mlečnih proizvoda neophodna – izjavila je Dr. Branka Arsenović, lekar interne klinike KBC Zvezdara

Povezana vest:  Vip obeležava 5. rođendan, Brojna iznenađenja za postojeće i nove korisnike

Proizvodi bez laktoze, pored toga što su neophodni osobama netolerantnim na laktozu, su vrlo lako svarljivi i samim tim preporučljivi svima.