Uz gromoglasan aplauz  na tvrđavi Kastel dočekana je Amira Medunjanin, najpoznatija interpretatorka sevdalinki. Njenom izlasku na binu prethodio je dolazak glumačkog para Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića na crveni tepih festival, koji je svojim prvim izdanjem stekao status jednog od najvažnijih u region.

PHOTO: Borislav Ždrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages

Na prekrasnoj tvrđavi Kastel nije bilo nijednog slobodnog mesta, a ljude nije omeo ni prolom oblaka koji je opasno pretio da koncert bude odložen. Međutim, nevreme je prošlo, a ljudi su ispred Kastela strpljivo čekali da uđu i poslušaju najpoznatiju interpretatorku sevdalinki.

Povezana vest:  Džastin Biber ne odvaja se od Selene

Koncert je počeo pesmom Tome Zdravkovića “Svirajte mi tiho, tiše”, koju je ona objavila na svom albumu obrada izdatom prošle godine, koji je premijerno izvela u Banja Luci sa Vojvođanskim simfonjiskim orekstrom.

Nemam tremu, samo sam presrećna – rekla je Amira na početku koncerta.

Treće veče “Banjaluka festa” privukao je veliki broj Banjalučana, pa se u publici tražilo mesto više. Koncert su pratile sve generacije koje vole tradicionalnu muziku i Amirino fantastično izvođenje i moćan vokal.

Povezana vest:  MTV World Stage Enrique Iglesias

Četvrto veče festivala rezervisano je za koncert portugalske fado dive Marize, koja je iz Portugala doputovala u Banja Luku kako bi održala dugo očekivani nastup. Festival će biti zatvoren koncertom Radeta Šerbedžije i sastava Zapadni Kolodvor.

Iako se održava pod strogim epidemiološkim merama, festival beleži izuzetnu posećenost publike iz celog regiona, zbog čega se traži mesto više u banjalučkim hotelima i restoranima.

Povezana vest:  Jamato bubnjari sutra u Beogradskoj areni

PHOTO: Borislav Ždrinja/ZIPA PHOTO/ATAImages