KaadaPatton

MIKE PATTON U MISTIČNOM ORKESTARSKOM PROJEKTU

Frontmen čuvenog benda Faith No More, Mike Patton po drugi put za dvanaest godina sarađuje sa cenjenim norveškim kompozitorom Johnom Kaada. Ovaj interesantni dvojac objavio je prvu numeru pod nazivom „Red Rainbow“ koja će se naći na albumu „Bacteria Cult“.
Red Rainbow biće objavljen 1. aprila za Ipecac Recordings via

[PIAS] koji u Srbiji zastupa Lampshade Media.
Mike Patton i Kaada prvi put su sarađivali na projektu Romances 2004. godine gde su prikazali zaljubljenost u filmsku muziku. Kaada je nagrađivan kompozitor filmske muzike u Norveškoj.

Povezana vest:  Jan Gilan uz simfoničare 7. novembra u Beogradu

„Red Rainbow“ počinje sporim paljenjem i gracioznim pokretima koje oblikuje Stavanger Simfonijski orkestar.
PRESLUŠAJTE ‘RED RAINBOW’ AT THE KAADA/PATTON BANDCAMP -https://kaadapatton.bandcamp.com

„Bilo mi je veliko zadovoljstvo i čast da sarađujem sa Johnom Kaadaom na ovom ostvarenju“ – izjavio je Patton. „Njegove kompozicije me uvek duboku dotaknu a njegovi orkestarski aranžmani za ovaj projekat su harmonski bujni i ukusni! Svaka numera je tako dobro izgrađena da se praktično moji vokalni pasaži pevaju sami po sebi. Nadam se da ćemo zavesti slušaoce i uvesti ih u ovaj raskošni zvuk „drugog sveta“.
„Želeli smo da probamo druge stvari,“ – objašnjava Kaada. „Nove tehnologije kombinovali smo sa velikim orkestrom obraćajući pažnju na melodiju i strukturu.“

Povezana vest:  Beograd traži X factor

Ova orkestarska kolekcija sadrži osam pesama opisanih kao eklektične, eksperimentalne i filmske i kako navodi Kaada, Bacteria Cult se zadržava u zoni sumraka gde se sreću mistično i zavodljivo.“

Bacteria Cult sadrži:
1. Red Rainbow
2. Black Albino
3. Peste Bubonica
4. Papillon
5. Dispossession
6. A Burnt Out Case
7. Imodium
8. Fountain Gasoline

Povezana vest:  Lovefest Jack Live Stage – bina koja ujedinjuje Balkan